Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Az SCS a Puskás Akadémia ellen játszik

Értékes döntetlen

| Molnár Zoltán | Sport

1–1-es döntetlent ért el a Veszprém ellen az SC Sopron. Az NB III-as férfi labdarúgócsapat húsvétvasárnap lépett pályára.

A mérkőzést mindkét együttes keményebb fellépéssel kezdte, a felek egyértelműen a 3 pont megszerzését tűzték ki célként. Az első félidőben jellemzően a középpályás mezőnyjáték volt a főszerepben, és mind a két csapat a szélekről beadott labdákkal operált, több-kevesebb sikerrel. Ezt követően aztán a soproniak egy kapufával lepték meg ellenfelüket, később pedig Pető Benjámin próbált egy lecsorgó labdát gólra váltani, azonban ezekből a próbálkozásokból gól továbbra sem született. A 38. percben aztán 11-eshez jutott a vendég piros-fehér gárda, a büntető viszont kimaradt, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőben viszont csupán az 52. percig kellett várni, ekkor egy kapura lövést követően a kipattanó labdára Kustor Noel csapott le szemfülesen, és az őszi találatai után ismét bevette a veszprémiek kapuját. Az előny azonban csak szűk negyed óráig tartott, a 67. percben Somogyi Richárd révén egyenlítettek a hazaiak. A találkozón több gól már nem született, így Weitner Ádám csapata 1–1-es döntetlennel zárt a Veszprém otthonában.

– Büszke vagyok a csapatomra, értékes egy pontot szereztünk a 3. helyezett otthonában – értékelt Weitner Ádám vezetőedző. – Ezzel a hozzáállással készülünk a hétvégi ellenfelünkre is, szintén nagyon nehéz mérkőzésre számítok.

Hétvégén a zsinórban hét bajnoki győzelemnél tartó, 6. helyezett Puskás Akadémia FC II. csapata látogat majd Sopronba. A két csapat őszi felcsúti találkozóján Krizsonits Mátyás találatával 1–0-s soproni siker született. Az összecsapás vasárnap 16 órakor kezdődik a városi stadionban, amelyről a zárt kapu miatt élő közvetítés látható az SC Sopron YouTube-csatornáján.

SC Sopron 27 forduló után a 8. helyen áll a tabellán. 

További eredmények:

Női NB II. nyugati csoport: Csepel USE – SC Sopron: elmaradt

Megyei I. bajnokság: SFAC 1900 – Pannonhalma Horn SE: 2–1

Megyei II. bajnokság: SVSE-GYSEV – Bősárkány: 5–2

Kapcsolódó cikkek

Mozgalmas teniszélet

Mozgalmas teniszélet

2021. 04. 07. | Pluzsik Tamás

Sopron úttörő szerepet játszott a magyar teniszéletben, az első sportági társaság például már 1893-ban megalakult. Időutazásunkban fontos szerepet kap Conrád Kálmán is.