Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Nem jött a Galatasaray, mert több játékos koronavírustesztje pozitív lett

Euroliga-meccsek Sopronban

| Rázó László | Sport

A koronavírus-járvány még az utolsó pillanatban is átírta az Euroliga-csoportmeccsek menetrendjét. Az eredeti tervek szerint négy csapat mérkőzött volna meg a soproni „buborékban”, végül csak három lép parkettre.

Mint arról a lapunkban többször is beszámoltunk („Buborékban az Euroliga”, Soproni Téma, 2020. szeptember 23.), november 29-től hét napon át Euroliga csoportmérkőzéseket rendeznek városunkban. A Sopron Basket a D-csoportban a Galatasaray, a Bourges és a Basket Landes ellen játszhat. Vagyis játszhatott volna...  

Nem jött a Galatasaray

Négy együttes közül végül csak három jött: a török sztárcsapat, a Galatasaray együttesénél az utazás előtti Covid-tesztelés több játékosnál is pozitív eredményt hozott. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség ezek után arról döntött, hogy a Galata nem utazhat Sopronba, a buborékrendszerben megrendezett csoportmérkőzésekre. Mindettől függetlenül a másik három csapat részvételével megrendezik a találkozókat, a török együttes elleni meccsek pótlásáról pedig később dönt a nemzetközi szövetség.

Jeca: „Nagyon várjuk 
a meccseket”

Az Euroliga-mérkőzések előtt Jelena „Jeca” Brooks arról beszélt a Soproni Témának, hogy nagyon várják az összecsapásokat. – Végre pályára léphetünk a legmagasabb szinten is, nagyon vártunk már erre a pillanatra – nyilatkozta a sportoló. – Nehéz perióduson vagyunk túl, a járvány miatt kevés játékos volt ott az edzéseken, nem tudtunk minőségi edzésmunkát végezni. Nem gondolom, hogy százszázalékos állapotban van a csapat, de megpróbáljuk a saját játékunkat játszani, meglátjuk, ez mennyire lesz elég. Én jó formában érzem magam, remélem, jól megy majd a játék. Ami kicsit nehéz lesz: a buborékrendszer miatt nem találkozhatok férjemmel és kisfiammal, de ők is itt lesznek Sopronban és drukkolnak nekünk.

Egy volt, egy lesz...

Lapzártánk után, kedden este játszotta le első mérkőzését a Sopron Basket a francia Bourges Basket ellen. A Galatasaray csapatával csütörtökön este csaptak volna össze, a harmadik mérkőzés, a szintén francia Basket Landes ellen pénteken 16.30-kor kezdődik. A meccseket az M4 Sport élőben közvetíti, de az eredményekről jövő heti lapunkban mi is beszámolunk.

A hetedik helyen a Sopron

A hetedik helyen áll a Sopron Basket a női Euroliga erősorrendjében, amelyet a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) állított fel. A wbasket.hu idézte Paul Nielsen FIBA-szakírót, aki a világszervezet honlapján tette közzé tanulmányát. E szerint a hetedik helyen jegyzett magyar bajnok az idei szezonban ismét „hullámokat kelthet”, bár a Final Four elérése – ahogy sikerült 2018-ban és 2019-ben – nagy feladatnak látszik. A FIBA erősorrendjében az orosz Jekatyerinburg, a cseh USK Praha és a török Fenerbahce került az első három helyre. Ugyanezen a ranglistán a Galatasaray a 6., a Bourges a 11., a Basket Landes pedig a 13. helyen áll.

Jól sikerült a főpróba

Az Euroliga-csoportmeccsek előtti főpróbát az MTK elleni bajnoki jelentette a Sopron Basket számára. A fővárosi csapat ellen Tina Krajisnik 21, ­Czukor Dalma pedig 16 pontig jutott. A kérdés nem a győzelem volt, hanem annak mértéke, illetve az, hogy végül átlépi-e a száz pontot a hazai csapat. Fegyvernekyék végül csak egy kosár híján, de maradtak száz egység alatt, a végeredmény: Sopron Basket – TFSE-MTK: 98–67.

Kapcsolódó cikkek