Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Európa-futás
Vasárnap a városi stadionból rajtolt a verseny. Fotó: Németh Péter

Európa-futás

| Munkatársunktól | Sport

Idén is sikeres volt az MVM – Sopron félmaraton – Európa-futás. A sporteseményen több mint 350-en teljesítették a távokat.

Az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt, tökéletes futóidőben gyülekezhettek a résztvevők a városi stadionban. A Sopron Városi Szabadidősport Szövetség által életre hívott futóversenyt már negyedik alkalommal rendezték meg. Korábban az ausztriai Kismarton és Sopron között lehetett lefutni a félmaratont, ez azonban megváltozott: a városi stadionból kiindulva egy, a soproni történelmi belvároson keresztül vezető útvonalon haladhatnak a sportolók, és teljesíthetnek 7, 14 vagy 21 kilométert.


A több mint 350 futót Csiszár Szabolcs alpolgármester köszöntötte. A félmaratonon a hölgyek mezőnyében Koronika Judit végzett az élen, eredménye 01:21:36. A férfiaknál Molnár Krisztián teljesítette leggyorsabban a 21 kilométert 01:21:29-es idővel. A 14 kilométeres versenyszámban a nőknél Mészáros Veronika, a férfiaknál Trója Tibor lett az első. 7 kilométeren a hölgyeknél Köcsky Tamara, míg a férfimezőnyben Stöckert Tamás futott a leggyorsabban.


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek