Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Európa-futás október 8-án

Európa-futás október 8-án

| Sport

Városunkban idén is megrendezik a Sopron félmaraton – Európa-futást. A sportesemény az eddigiekhez hasonlóan uniós csatlakozásunkra hívja fel a figyelmet.

Az Európa-futást idén október 8-án rendezik, a korábbi, májusi időpontról praktikus okokból került át a sportesemény őszre: így jobban bele lehet illeszteni az országos versenynaptárba.

– Eddig 150-nél is többen jelentkeztek, de szeretnénk, ha idén is igazi tömegsport-rendezvény lenne az Európa-futás – mondta Kósa István, a szervező Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke. – Érdemes felkeresni honlapunkat, az svszsz.hu oldalt, ott lehet intézni a nevezést és a regisztrációt. Lehet ugyan a helyszínen is nevezni, de anyagilag jobban jár, aki előre jelentkezik.

Az Európa-futás lebonyolítása alapvetően idén sem változik, 7 kilométeres pályán lehet egy, kettő vagy három kört teljesíteni, a futók a városi stadiontól indulnak és oda is érkeznek.

– Készülünk rajtcsomaggal is, ebben egyebek mellett úgynevezett városlátogató bónok is lesznek – tette hozzá a félmaratoni futás főszervezője. – A bónokat különböző turisztikai attrakciók látogatásakor válthatják be a tulajdonosok, kedvezményt kapnak például az Erdő Háza vagy a Tűztorony látogatásakor. De ugyanígy kedvezmény jár a városlátogató bónokkal akkor is, ha valaki a Lőver uszodát keresi fel. Nyilván nem ezért jelentkeznek a résztvevők, de ezzel is próbáljuk minél több futó kedvét meghozni.

A Sopron félmaraton – Európa-futás résztvevői egyedi tervezésű érmet és emléklapot is kapnak.

Kapcsolódó cikkek

Jubileumi futófesztivál

Jubileumi futófesztivál

2023. 09. 13. | Munkatársunktól

Idén 20. alkalommal rendezték meg az ágfalvi futófesztivált. A jubileumi sportrendezvényen többféle táv várta a versenyzőket, és számos sportbemutatót...

A feladatra koncentrálnak

A feladatra koncentrálnak

2023. 09. 13. | Rázó László

Nem kevesebb mint 21 év után idén először fordul elő, hogy nem szerepel a nemzetközi porondon Fegyverneky Zsófia. A Sopron Basket csapatkapitánya azt...