Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Európai sporthét
Az európai sporthét programjai csütörtöktől szerdáig tartottak Sopronban, a Kozmutza Flóra-iskola diákjainak kihelyezett testnevelés órát tartottak a Kurucdombon. Fotó: Németh Péter

Európai sporthét

| Munkatársunktól | Sport

Városunk is részt vesz az európai sporthét rendezvényeiben. Múlt hét csütörtöktől e hét szerdáig összesen tízféle programot kínáltak a szervezők Sopronban.

– A Magyar Szabadidősport Szövetség évek óta részt vesz az európai sporthét rendezvényében – kezdte Kósa István, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke. – Mi is csatlakoztunk hozzá, így Sopronban is voltak sportprogramok. A Kozmutza Flóra-iskola növendékei különleges, kihelyezett testnevelés órán vehettek részt a kurucdombi sporttelepen: atlétika, labdajátékok, felmérések szerepeltek a programjukban. Külön kiemelem a Harka Vándora természetjáró túrát, amelynek keretében szakképzett túravezetők segítségével tehettek meg az amatőr résztvevők 6,5 vagy 14 kilométeres távot.

Az európai sporthét keretében kispályás labdarúgó-mérkőzéseket is rendeztek, az Angeren pedig atlétikai családi napra várták az érdeklődőket.

– A SFAC nemrégiben alakult atlétika szakosztályának szakedzői várták a kicsiket és nagyokat az Angeren – folytatta Kósa István. – Családi napról beszélünk, a cél az volt, hogy a gyerekek minél több, az atlétikához tartozó sportágat kipróbálhassanak az ugrástól a futásig. Az európai sporthét rendezvényének is az a célja, hogy felhívjuk a figyelmet, mennyire jó és egészséges aktívan, mozgással, a friss levegőn eltölteni a szabadidőnket. Bízom benne, hogy ezen a héten ismét meggyőztünk erről néhány embert.

Kapcsolódó cikkek