Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Extra teljesítmény kell a Final Fourhoz

| Munkatársunktól | Sport

Utolsó mérkőzését is megnyerte a Sopron Basket a honi bajnokság alapszakaszában, így a csapat veretlenül várhatja a rájátszást.

Az MTK otthonában elért fölényes győzelem (38–97) már a felkészülést szolgálta a francia Lyon elleni Euroliga negyeddöntő mérkőzésekre. Mint arról beszámoltunk, a buborékrendszerben lebonyolított találkozók helyszíne ismét Sopron lesz. Nézők nem mehetnek be az arénába, az M4 Sport azonban élőben közvetíti a szerdai és pénteki összecsapásokat.

– Az MTK ellen meccsritmusban játszhattunk, mérkőzésterhelést kaptak a játékosok, tudtunk védekezésben váltani, agresszívabbá váltunk – mondta Laczka Miklós, a Sopron Basket másodedzője. – Ez nagyon fontos lesz a Lyon ellen is, hiszen ellenfelünk rendkívül erős csapat, amely már a szezonnak is úgy indult neki, hogy kimondott célja volt az Euroligában a négy közé jutás. Ahhoz, hogy mi lépjünk tovább, nagyon magas szinten kell kosárlabdázni a két meccsen.

A tréner szerint döntő lesz a párharcban, hogy a franciák legnagyobb egyéniségeit mennyire tudják kikapcsolni a játékból, illetve el tudják-e érni, hogy a sztárjátékosaik ne nyújtsanak kimagasló teljesítményt.

– Azt is hozzá kell tenni, hogy jellemző ellenfelünkre, hogy hullámzó a teljesítménye – tette hozzá Laczka Miklós. – Akár egy negyeden belül is van olyan periódus, hogy szinte mindenki betalál, amikor azonban az egyének kerülnek előtérbe, gyengébbé válik a csapatjátékuk. Nekünk az lesz a fontos, hogy végig kiegyensúlyozottak maradjunk, és magas szinten játsszuk a saját játékunkat, ez esetben ötven–ötven százalék esélyt látok a továbbjutásra az extra erős ellenfelünkkel szemben.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...