Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ezüstérmes tornász

| Munkatársunktól | Sport

Újabb komoly sikert ért el a Soproni Torna Club egyik fiatal versenyzője: Pölz Réka az egyéni összetett országos tornászbajnokság elit kategóriájában szerzett ezüstérmet ugrásban.

A serdülő 1. osztályban versenyző, tizenkét éves tornászlány egyedülálló és a klub által régen várt eredményt tudott elérni.

– Réka óvodás korában kezdte a tornát. Mindig is mozgékony, ügyes tornász volt, de valahogy minden versenyen hiányzott egy kis összetevő a sikerhez. Mostanra fejben is felnőtt a feladathoz – mondta róla Kőhidiné Fleck Szilvia. A Soproni Torna Club szakosztályvezetője hozzátette: januárban kezdték az intenzív felkészülést a május utolsó hétvégéjén rendezett versenyre. Elmondása szerint nagy elismerés számukra az ezüstérem, amely azt bizonyítja, hogy a sok munka és szorgalom meghozza a gyümölcsét.

– Réka nagyon akarta a sikert, meg is tett érte mindent, nem ijedt meg a kihívásoktól – fogalmazott Kőhidiné Fleck Szilvia. – Itt már komoly, nehéz elemekkel tarkított gyakorlatokat kellett bemutatnia mind a négy szeren. A verseny előtt 3 nappal megsérült, de sikerült legyőznie a félelmeit, a fáradtságot és a fájdalmat, így eljuthatott a versenyre. Végül a szerenkénti döntők során ugrásban állhatott a dobogó második fokára. Hatalmas eredmény ez az ezüstérem, hihetetlenül büszkék vagyunk Rékára.

A szakosztályvezető hozzátette: a nyári edzések alatt folytatják az intenzív munkát a tornászlánnyal, így az őszi döntőkben még jobb eredményei lehetnek majd. 


Kapcsolódó cikkek