Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fedett pályás sikerek
Moser Boglárka 1500 és 3000 méteres síkfutásban is arany­érmet szerzett a fedett pályás országos bajnokságon.

Fedett pályás sikerek

| Munkatársunktól | Sport

Az idei fedett pályás szezonban is komoly sikereket értek el a soproni atléták: Moser Boglárka két egyéni csúccsal két aranyérmet is szerzett.

A Magyar Atlétikai Szövetség által rendezett fedett pályás országos bajnokság küzdelmeiben több korosztállyal is képviseltette magát a Soproni Atlétikai Club. Az U18-as mezőnyben Moser Boglárka nyújtott lenyűgöző teljesítményt: 1500 és 3000 méteres síkfutásban is egyéni csúcsot ért el, és mindkét számban aranyérmet szerzett, így duplán is magyar bajnoknak mondhatja magát. Szintén az U18-asoknál lett 5. helyezett Simon Gabriella 200 méteres síkfutásban.

800 méteren Nagy Emma 7., Grubits Enikő 18. helyen ért célba, Rónai Milda pedig a távolugrók népes mezőnyében 4,91 méteres egyéni csúccsal szerezte meg a 17. helyet.

Az U16-osoknál Dolmány Emma futott egyéni csúcsot 1500 és 3000 méteren, ez mindkét versenyszámban az ezüstérem megszerzéséhez volt elég. Kádár Eszter 1500 méteren 8., 800 méteren pedig a 7. helyen zárt.

– Nagyon örülök annak, hogy több korosztályban is kiemelkedő eredményeket tudtunk elérni a fedett pályás szezonban – mondta Némethné Csordós Rita, a Soproni Atlétikai Club közép- és hosszútávfutó csoport edzője. – A vírushelyzet miatt nehéz volt a felkészülésünk, nem tudtunk teremben edzeni. Szerencsére nem volt igazán kemény tél idén, de egyáltalán nem mondhatnám ideálisnak az edzéskörülményeinket. Ennek ellenére jöttek a sikerek, hozzá kell tennem, hogy a fedett pályás szezonban a szervezők nagyon odafigyeltek a vírushelyzet miatt hozott biztonsági intézkedésekre.

A fedett pályás országos bajnokság keretein belül rendeztek egy úgynevezett nyílt országos bajnokságot is, amelyben együtt versenyeztek a különböző korosztályok. Moser Boglárka itt is remekelt: fantasztikus egyéni csúccsal 1500 méteren 5. helyezést ért el, 3000 méteren pedig, szintén saját rekorddal 4. lett, csak egy hajszállal maradt le a dobogóról.

A fedett pályás ob-n ­Rónai András magasugrásban remekelt: 170 centiméterrel az előkelő 5. helyen végzett, Nagy Dániel pedig az összetett verseny 40 fős mezőnyében ért el 7. helyezést. 

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.