Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Holzmann Patrik: A szívem visszahúzott Sopronba

Fiatal futballtehetség

| Páder Vilmos | Sport

A soproni labdarúgás egyik nagy ígérete Holzmann Patrik (21). Az SC Sopron középpályása már az általános iskolában kitűnt tehetségével.

Sejber István testnevelő nagyon korán meglátta Holzmann Patrikban az akaratot, a foci iránti elkötelezettséget. A sporttagozatos iskolában a diákok körében is népszerű tanár számos diákot indított el a siker útján.

– Fiatal kora ellenére már tapasztalt játékosnak számít. Hogy emlékszik a kezdetekre?

– Sok felejthetetlen emléket őrzök. Az általános iskolában Sejber tanár úrtól sajátítottam el a labdarúgás alapjait, a sportág iránti szeretetet. A mai napig hálás vagyok érte.

– Középiskolában hogyan sikerült összeegyeztetni a tanulást és a sportot?

– Tanulmányaimat a Fáy András-szakközépiskolában kezdtem, közben egy évet a szombathelyi Illés Akadémián tanultam és fociztam. A szívem hamar visszahúzott Sopronba, tanulmányaimat itt fejeztem be. A labdarúgás nem ment a tanulás rovására.

– Nagyot ugrott: az utánpótlásból egyenesen a profi világba került. Nem érezte nagy falatnak?

– Kedvezően alakult a sorsom, hiszen Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke, Németh Zoltán szakmai igazgató, valamint Németh Szabolcs vezetőedző fiatalokba vetett hite köztudott volt az SVSE NB II-es labdarúgói között. A vezetőedző bizalmat szavazott nekem, ami rendkívül motivált, végül tizenháromszor léptem pályára a második vonalban.

– Melyik a legemlékezetesebb mérkőzése?

– A Magyar Kupában az NB II. harmadik helyen álló Budafok elleni mérkőzés volt. A közönség olyan hangulatot varázsolt a Káposztás utcába, ami felejthetetlen marad.

– Hogy sikerült a tavaszi felkészülés? Melyik poszton játszik legszívesebben?

– A felkészülésünk jól sikerült, változatos volt. Egységes vágyunk, hogy NB III-ba juttassuk a csapatot. Nagy előny, hogy új vezetőedzőnk ismer bennünket, hiszen többünknek korábban volt trénere. Felkészült szakember. A középpályán érzem jól magam, számomra legfontosabb, hogy érezzem a bizalmat.

– Mit vár a bajnokság folytatásától?

– Annak a csapatnak, amely bajnokságot akar nyerni, az elejétől a végéig a maximumot kell nyújtania. Az első öt–hat forduló izgalmasnak ígérkezik, biztosan lesznek meglepetések. Szerencsére a szurkolótáborunk ugyanazt akarja, amit mi, játékosok. A Budafok elleni mérkőzés hangulatát szeretném átélni a bajnokság végén. 

– Egységes vágyunk, hogy NB III-ba juttassuk a csapatot – mondta Holzmann Patrik Fotó: Németh Péter

Kapcsolódó cikkek