Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fiatalok mélyvízben

Fiatalok mélyvízben

| Munkatársunktól | Sport

A 17–24. helyért folytatott rájátszás mérkőzéseivel zárja az idei évet a SMAFC–NYME férfi kosárlabdacsapata. Meszlényi Róbert vezetőedző szerint tapasztalatszerzésre szolgált ez az év, amelyben nem elsősorban az eredményesség volt a fő cél.


Az NB I. B csoportjában az idei évben nem lesz kieső, mert átszervezik a pontvadászatot. Meszlényi Róbert elmondta: gyakorlatilag tét nélküli meccseket játszik a SMAFC–NYME együttese az alsóházi rájátszásban, hiszen jövőre két 14 csapatos csoport lesz az NB I. B-ben. Az egyetemi csapatot helyezése alapján a gyengébb csoportba sorolják majd.

– Idén eleve az volt a célunk, hogy a fiatal játékosokat bedobjuk a mélyvízbe, szokják a felnőtt bajnokság színvonalát. Ez maximálisan sikerült, hiszen 6 olyan kosarasunk kapott meghatározó szerepet, akik 1999-ben vagy 2000-ben születtek – mondta Meszlényi Róbert. – Nyilván a fiatalítás az eredményesség rovására ment, de szerencsére attól nem kell tartanunk, hogy kiesünk a B csoportból. A srácok nagyon sokat tanultak, tapasztalatot szereztek és megfeleltek az elvárásoknak.

A vezetőedző hozzátette: gyakorlatilag valódi center nélkül játszották végig a szezont, ez pedig nagyban rányomta bélyegét a szereplésükre. A további mér­­kőzéseken szeretnének mi­­­­­­­nél több győzelmet elérni, ez esetben még egy helyet tudnak javítani a tabellán elfoglalt pozíciójukon.


A SMAFC–NYME megőrizte B csoportos tagságát, a fiatalok pedig rengeteg tapasztalatot szereztek Fotó: Németh Péter

Kapcsolódó cikkek