Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
FINAL4 – négyesdöntő!
Lelkes szurkolók fogadták a kosárlabdacsapatot. A Sopron Basket két éven belül másodszor jutott be a FINAL4-ba Fotó: Pados Noel

A szűk hazai győzelem után Bourges-ban magabiztosan nyert a Sopron

FINAL4 – négyesdöntő!

| Rázó László | Sport

Két éven belül másodszor került be Európa legjobb négy csapata közé a Sopron Basket. Roberto Iniguez együttese otthon és idegenben is győzött a francia Bourges ellen a negyeddöntőben, így a soproni lányok készülhetnek a Final Fourra, azaz a négyesdöntőre.

A Magyar Kupa elhódítása után alig maradt ideje pihenni a Sopron Basket játékosainak, máris következett a Bourges Basket elleni negyeddöntő első, soproni meccse. A két csapat óriási csatát vívott, melynek végén a rutinos amerikai játékos, Dupree kosara döntött, megvolt tehát a hazai győzelem. Múlt pénteken aztán telt ház, 5000 néző, köztük egy maroknyi, de annál lelkesebb soproni szurkoló várta a csapatokat a francia városban. Roberto Iniguez csapata egyáltalán nem ijedt meg a lehetőségtől: Crvendakic és Jovanovic vezetésével már szünetben 5 pont volt a Sopron Basket előnye úgy, hogy a második negyedben mindössze 11 pontot szereztek a hazaiak (29–34). A folytatásban aztán tovább növelte előnyét a Sopron, a csapat tökéletesen védekezett, emellett a kétpontosokat fantasztikus, jóval ötven százalék fölötti arányban dobták Turnerék. A Bourges legjobbját, Johannest sikerült 11 ponton tartani, a soproni csapat megnyerte a lepattanócsatát is. A negyeddöntő utolsó perceiben már nem voltak különösebb izgalmak, a Sopron Basket biztos vezetés tudatában, nyugodtan játszhatott, az ötezres francia publikum pedig csendesen vette tudomásul kedvencei kiesését. Ezzel szemben a soproni játékosok és szurkolók hatalmas ünneplésbe kezdtek! A végeredmény: Bourges Basket – Sopron Basket: 64–74. 

– Amikor Sopronba jöttem, a csapat ügyvezetője azt mondta a célokról, hogy jó lenne a második év végére négybe jutni az Európa Kupában – mondta Roberto Iniguez vezetőedző. – Én erre azt mondtam, hogy világ életemben az eredményes Euroliga szereplésért küzdöttem. Most itt vagyunk, két éven belül másodszor Európa négy legjobb csapata közé jutottunk, ez felfoghatatlan, óriási siker. Ez életem legjobb szezonja, volt már jelentősebb kvalitású csapattal dolgom, de megható, hogy ezek a lányok mennyire keményen dolgoznak és mennyire hisznek magukban.

A csapat március 16-án ismét a hazai bajnokságban szerepel, a soproni hölgyek 18 órától a Vasas együttesét fogadják.

A Jekatyerinburg lesz az ellenfél

Az Euroliga négyesdöntőjét, a FINAL4-t április 12–14-e között rendezik meg, a helyszín egyelőre nem ismert. A Sopron Basket a címvédő orosz sztárcsapattal, a Jekatyerinburggal találkozik az elődöntőben, míg a másik ágon a szintén orosz Kurszk és a cseh USK Praha csap össze a döntőbe jutásért. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Sportszerű bajnokság

Sportszerű bajnokság

2022. 06. 22. | Munkatársunktól

Lezárult a 2021–22-es városi kispályás labdarúgó-bajnokság. Az utolsó meccseket követően az eredményhirdetést is megtartották: az 1. osztály felsőházá...