Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Flevarakis visszatért
Újra Sopronban Kostas Flevarakis – a görög szakember korábban másfél szezonon keresztül irányította a szakmai munkát a férficsapatnál. Fotó: Soproni Téma-archívum

Pojbics Szabolcs: Nem ledolgozhatatlan a hátrányunk

Flevarakis visszatért

| Munkatársunktól | Sport

Hétfőtől ismét Kostas Flevarakis irányítja a Sopron KC férfi kosárlabdacsapatának szakmai munkáját. A görög szakember Dzunic Branislavot váltja a kispadon.

Dzunic Branislav vezetésével jelentősen elmaradt az SKC teljesítménye a korábbi várakozásoktól, igaz, a csapatot példátlan sérüléshullám sújtotta. A szerb származású tréner a Kecskemét elleni hazai mérkőzés után jelezte: vállalja a felelősséget a sorozatos vereségekért, múlt hétfőn pedig bejelentette lemondását (a fejleményekről lapunkban is folyamatosan beszámoltunk, legutóbb: Oroszlányban javítanának, Soproni Téma, 2021. november 17.). A szerdai találkozón a másodedző, Bors Miklós meccselt – a csapat pedig bravúros, 72–80 arányú győzelmet szerzett Oroszlányban.

Az SKC múlt vasárnap jelentette be, hogy régi-új edzővel folytatja a csapat: Pojbics Szabolcs ügyvezető elmondta, azért esett választásuk a görög szakemberre, mert másfél szezon erejéig már irányította a szakmai munkát Sopronban, a legutóbbi szezonban pedig a legjobb nyolcba, azaz play-offot érő helyre vezette a társaságot.

– Fontos szempont volt az is, hogy a Kostas Flevarakis – Bors Miklós alkotta edzőpáros kiválóan működött az elmúlt időszakban – hangsúlyozta Pojbics Szabolcs. – Úgy gondolom, hogy van hátrányunk, de nem ledolgozhatatlan. Így továbbra is az a célunk, hogy elérjük valamelyik rájátszást jelentő pozíciót. Nagyon bízunk benne, hogy még idejében léptünk, és javulni fog a csapat eredménysora.

Kostas Flevarakisnak lesz ideje összeszokni a jelenlegi kerettel és felkészülni a következő mérkőzésre: a Sopron KC csak december 7-én lép legközelebb pályára. A debütálás nem lesz egyszerű a görög vezetőedző számára, hiszen a Szolnok otthonában játszik az SKC.

Kapcsolódó cikkek

Eredményes Tigrisek

Eredményes Tigrisek

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

A selejtezők sikeres megvívása után az idei évben a kiemelt bajnokságban szerepelnek a Soproni Tigrisek U16-os kosárlabdázói. Több kiváló teljesítmény is van az együttesben, amely a nyolccsapatos „B” csoport 5. helyén áll.

„Csapatként dolgozunk”

„Csapatként dolgozunk”

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

Mint arról lapunk is beszámolt, ismét Kostas Flevarakis vezeti a Sopron KC férfi kosárlabdacsapatának edzéseit. A görög szakembert arról kérdeztük, hogy milyen érzésekkel tért vissza városunkba, illetve mit tart jelenleg a legfontosabb tennivalónak.