Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Folytatódik a döntő
A Sopron Basket az első meccset megnyerte, szerdán és szombaton újabb mérkőzés következik a bajnoki döntőben. Fotó: Németh Péter

Gáspár Dávid: Kőkemény, fizikai csata dúlt a pályán

Folytatódik a döntő

| Rázó László | Sport

Folytatódik a héten a női kosárlabdában a bajnoki finálé: szerdán és szombaton is összecsap a Sopron Basket és a Szekszárd együttese. Gáspár Dávid csapata az első mérkőzésen fontos és magabiztos győzelmet aratott.

Az Euroliga négyesdöntőjét követően csak néhány nap telt el, és máris megkezdődött a hazai bajnokság fináléja, a Sopron–Szekszárd párharc. A tolnai együttes harmadik helyen végzett az alapszakaszban, azonban az elődöntőben a Győr pályaelőnyét elvette Zeljko Dokic együttese, így került a döntőbe, amelynek első összecsapása vasárnap volt Sopronban. A hazai csapat nem hagyott kétséget afelől, hogy melyik a jobb erőkből álló alakulat: már egy negyed után tizenkét ponttal vezetett a Sopron, amely az egész mérkőzést magabiztosan kézben tartotta. Tina Krajisnik, Jeca Brooks és Gabby Williams mellett ezúttal Czukor Dalma is belépett a pontgyárosok közé: a fiatal bedobó hat kísérletből négy hárompontost szerzett. A végeredmény: Sopron Basket – KSC-Szekszárd: 80–57.

– Örülök, hogy ilyen jól reagáltunk a Szekszárd agresszív játékstílusára, a fizikális és mentális nyomásra – mondta Gáspár Dávid vezetőedző. – Kőkemény, fizikai csata dúlt a pályán, de tudtuk kontrollálni a játékot. Ha a játékvezetők az összes faultot lefújják, nyolc–tíz játékos is kipontozódott volna... Kemény meccsek várnak ránk, de készen állunk.

A párharc szerdán 15.45-kor Szekszárdon folytatódik, a harmadik mérkőzést ismét Sopronban játsszák május elsején, szombaton 14.15-től.

– Azt gondolom, még az első meccsnél is keményebb, nagyon fizikális mérkőzések várnak ránk a folytatásban – mondta Laczka Miklós másodedző. – Nekünk azonban magunkra kell koncentrálnunk, nem szabad, hogy a játékunkból kizökkentsen bennünket ez a stílus, keményen bele kell állnunk a mérkőzésekbe.

Kapcsolódó cikkek

Bajnoki elődöntőben

Bajnoki elődöntőben

2024. 04. 03. | Munkatársunktól

Folytatja remek szereplését a Sopron Basket női kosárlabdacsapata: Gáspár Dávid tanítványai a Magyar Kupa megszerzése után bejutottak a bajnoki negyed...