Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Folytatódó rossz sorozat
Az Érd ellen lépett pályára vasárnap az SC Sopron – ezúttal sem sikerült a bravúr a csapatnak, 2–1-re kikapott Bücs Zsolt együttese. Fotó: Németh Péter

Az SC Sopron hétvégén a VLS Veszprém otthonában lép pályára

Folytatódó rossz sorozat

| Molnár Zoltán | Sport

Továbbra sem sikerült megtörni a negatív szériát, az elmúlt hétvégén az Érdi VSE győzött az SC Sopron otthonában. Sok sérülés és eltiltás is hátráltatja a csapatot, pozitívum viszont, hogy a klub utánpótláskorú játékosai egyre több játéklehetőséget kapnak.

Bücs Zsolt irányítása alatt több fiatal is csatlakozott a felnőtt csapat keretéhez, valamint több mérkőzésen már bizalmat is szavazott számukra a vezetőedző. Az utánpótlás-játékosok közül eddig Szalai András és Zombó Máté volt legtöbb alkalommal a keret tagja, őket kérdeztük az élményeikről és a jövőbeli céljaikról.


– Nagyon örültem, hogy teljesítményemmel kiérdemeltem a lehetőséget, és bemutatkozhattam a felnőttek között – kezdte Szalai András. – A kezdeti lámpalázat felváltotta a bizonyítási vágy, emellett hétről hétre erősebbnek érzem magam fizikálisan és mentálisan is.


– 2016 óta vagyok az SC Sopron játékosa, és azóta ez a cél lebegett a szemem előtt, hogy egy napon bemutatkozhassak a felnőtt csapatban is. Szerencsére ez az álmom a kitartó munkámnak köszönhetően februárban valóra vált, és azóta többször is bizalmat szavazott nekem a mester – folytatta Zombó Máté.


Mindkét játékos már jó pár alkalommal csereként bizonyíthatott, de a kezdőcsapatba kerülés még várat magára. Mindketten motiváltan és bizakodva állnak a feladat elé.


– Jó állapotban érzem magam, szeretnék minél többet játszani az első csapatban, és remélem, a tavasz folyamán eljön az a pillanat is, hogy kezdő játékosként segíthetem a klubot céljai elérésében – folytatta Szalai András. – Úgy érzem, fizikálisan és fejben is készen állok erre a pillanatra, és az edzéseken is keményen dolgozom azért, hogy még ebben a szezonban pályára léphessek kezdőként – tette ­hozzá ­Zombó Máté. – Tudjuk, hogy a szezon hátralévő része mennyire fontos, ennek tükrében meg is teszünk mindent, és reméljük, most már végre az eredmények is tükrözni fogják az elszántságunkat.


A hétvégén a harmadik helyezett VLS Veszprém otthonában lép pályára a soproni csapat. Az összecsapást április 10-én, vasárnap 11 órakor rendezik meg, a következő hazai mérkőzésre pedig április 13-án, szerdán 18 órától kerül sor a 6. helyen álló Bicskei TC ellen.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.