Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fontos győzelmek
A Sopron Basket a Girona és a Győr ellen is (felvételünkön) sima győzelmet szerzett Fotó: Németh Péter

Gáspár Dávid: Minőségi edzésmunkát tudtunk végezni

Fontos győzelmek

| Rázó László | Sport

Az Euroligában és a hazai bajnokságban is fontos győzelmeket szerzett a Sopron Basket. Gáspár Dávid együttese a spanyol Girona és a honi rivális Győr ellen is nyerni tudott hazai pályán.

Az Euroliga play off szempontjából nagyon fontos meccsen csapott össze múlt héten városunkban a Sopron Basket és a Girona együttese. Brooks vezetésével hatékonyan védekezett és ponterősen támadott a hazai csapat, amely már egy negyed után tizenegy ponttal vezetett. Utána aztán igazi örömjátékot láthatott a Novomatic-aréna közönsége, hiszen két olyan negyed következett, amelyben 10 pont alatt tudta tartani ellenfelét a Sopron Basket. January, Fegyverneky és persze ­Brooks voltak a csapat legjobbjai, a soproni hölgyeknek ezúttal az is belefért, hogy az utolsó etapot tizenhárom ponttal a Girona nyerje. A végeredmény: Sopron Basket – Spar Citylift Girona: 66–56.

A kiváló formát a Győr elleni vasárnapi meccsre is átmentették a lányok: csak elviekben volt rangadó a találkozó, amelyen már az első tíz perc után 15 pontos volt a különbség. Brooks mellett ezúttal Crvandakic és Határ Bernadett játszott a leginkább ponterősen, a Győr a harmadik negyedben mindössze 7 pontot tudott dobni, a találkozón pedig a soproni meccskeret összes tagja pályára lépett. A végeredmény: Sopron Basket – Uni Győr Mély-Út: 76–48.

– Az Euroliga-meccsen a végén kiengedtünk ugyan, de így is minden tiszteletem a lányoké, külön köszönöm a közönség fantasztikus biztatását – mondta Gáspár Dávid vezetőedző. – Látszott, hogy mostanában minőségi edzésmunkát tudtunk végezni. A Győr ellen kontrolláltuk a meccset, apróbb kihagyásokkal ugyan, de mindenki a megbeszéltek szerint kosárlabdázott, örülök, hogy az összes játékos élt a lehetőséggel.

A Sopron Basket szerda este 6-kor a Lyont fogadja, szombaton szintén 18 órától a Szekszárd otthonába látogatnak a soproni hölgyek.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...