Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fontos győzelmek
Két mérkőzést is megnyert az SKC – a Debrecen ellen 86–81 arányban diadalmaskodott a soproni csapat Fotó: DEAC

Fontos győzelmek

| Rázó László | Sport

Két bravúros idegenbeli győzelemmel folytatta szereplését a Sopron KC férfi kosárlabda­csapata. Kostas Flevarakis együttese szombaton a Kaposvár ellen gyarapíthatta volna pontjait – de ezt a találkozót elhalasztották.

Meglehetősen hektikusan alakult a csapat programja múlt héten, Szombathely helyett végül az ország másik végébe, Debrecenbe utazott a csapat, a cívisvárosból pedig nagyszerű győzelemmel térhettek haza a fiúk. A végeredmény: DEAC – Sopron KC: 81–86. 

Múlt hétvégén aztán Zalaegerszegen vendégszerepelt az együttes, a kék-fehér csapatok rangadóján pedig ismét kiválóan játszott az SKC. A rutinos légiósok kitettek magukért, Milos Boriszov 20 pontot szerzett úgy, hogy négy hárompontos kísérletéből három volt sikeres. Wideman 19 pontja mellé 10 lepattanót szerzett, Thompson pedig 20 pontot dobott, közben kiharcolt 6 faultot és leszedett hat lepattanót is. Nagyszünetre 10 ponttal vezetett a Sopron KC, a harmadik negyedben tovább növelte előnyét a csapat, csak az utolsó negyedet tudta megnyerni a ZTE. A végeredmény: Zalakerémia ZTE KK – Sopron KC: 79–93.

– Nem volt könnyű hetünk, hiszen kétszer is idegenbe kellett mennünk, ugyanakkor fontos és nagy győzelmeket szereztünk – mondta Kostas Flevarakis vezetőedző. – Zalaegerszegen az döntött, hogy mi frissebbek voltunk a hazaiaknál. Még mindig nem hadra fogható az összes játékosunk, de egyre többen tértek vissza, így az edzések minősége sokat javult, ennek is köszönhető a két siker. Úgy készülünk, hogy bármelyik csapattal szemben a legjobb játékunkat tudjuk nyújtani, remélem, mielőbb pályára lépünk, és abban is bízom, hogy rövidesen a nézők is visszatérhetnek, mert nélkülük nem az igazi ez a játék.

Az SKC a tervek szerint szombaton játszott volna a Kaposvár együttesével, azonban hét elejére kiderült: a vendégcsapat kérésére mégsem rendezik meg a találkozót.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...