Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Futással, túrával emlékeztek
A hűség napi futáson a kategóriák első három helyezettjét serleggel és oklevéllel köszöntötték. Fotó: Németh Péter

A hűség napi futóversenyen 80 felnőtt és negyven gyermek állt rajthoz

Futással, túrával emlékeztek

| Rázó László | Sport

Futással és túrával ünnepelték az 1921-es soproni népszavazás 101. évfordulóját szombaton Sopronban. Mind a két sportesemény népszerű volt, a résztvevők ajándékokat kaptak.

– Az idei évben is nagy siker volt a hűség napi futás, összesen százhúsz résztvevő, nyolcvan felnőtt és negyven gyermek állt rajthoz – mondta Szabó Bálint sportfelügyeleti csoportvezető. – A legfiatalabb résztvevőnk mindössze 7, a legidősebb pedig 63 éves volt. Az időjárás a kegyeibe fogadta a rendezvényünket, hiszen szombaton még kellemesnek mondható futóidőben teljesíthették a különböző távokat a sportolók.

A hűség napi futáson külön indultak a gyerekek és a felnőttek. Előbbieket két kategóriába sorolták: 9 év alatti, illetve 9 és 13 év közötti korosztályok versenyezhettek egymással. A felnőttek esetében 14 és 44 év közötti, valamint 45 év fölötti kategóriákat határoztak meg, minden korosztályban külön díjazták a lányokat és fiúkat, illetve a hölgy és férfi indulókat. A gyerekek másfél kilométert, a felnőttek pedig 3,5 kilométeres távot tehettek meg, a verseny központja a belvárosban, a Mária-szobornál volt. A futók a Várkerületen startoltak, majd a Széchenyi tér és az Erzsébet utca érintésével a Deák tér irányába haladtak tovább, és a Mátyás király utcán keresztül tértek vissza a Várkerületre.

Csiszár Szabolcs alpolgármester nemcsak üdvözölte a résztvevőket, hanem maga is futott. Köszöntőjében hangsúlyozta: a különleges sportesemény a tradíció és a szabadidősport találkozása. A városvezető örömét fejezte ki, hogy ilyen sok sportoló gyűlt össze, így ebben az esztendőben is méltó módon emlékeztek meg az 1921-es soproni népszavazásról.

A távokat sikeresen teljesítő futók kisebb ajándékokat: nyakpántot, iránytűs kulcstartót, kulacsot kaptak ajándékba. A kategóriák első három helyezettjeit pedig serleggel és oklevéllel köszöntötték.

A futás mellett túrázásra is volt lehetőség: a Hubertus étteremtől a belvárosig nyolc kilométert tehettek meg az érdeklődők. A hűség napi túrán mintegy hatvanan vettek részt.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek