Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gólgazdag döntetlen
Hiába „készültek fel” az SVSE focistái a Budaörs játékából, nem sikerült győzni Fotó: Godavszky Helga

Horváth Péter mesterhármasával szerzett pontot az SVSE

Gólgazdag döntetlen

| Páder Vilmos | Sport

3–3-as döntetlennel végzett az SVSE labdarúgócsapata hazai pályán a Budaörs ellen. A csapatból egyedül Horváth Péter játékával, különösen mesterhármasával lehetett elégedett Németh Szabolcs vezetőedző.

Hétvégén a Soproni VSE NB II-es labdarúgócsapata hazai pályán fogadta a Bognár György vezette Budaörs együttesét. A labdarúgók heti felkészülésében döntő szerepet kapott a vendégek já­­ték­­stílusának elem­­­zése, illetve tá­­madójátékának hatékonysága. Németh Szabolcs vezetőedző gondosan és körültekintően elmagyarázta, hogy mire számíthatnak játékosai, és mit kell tenni, hogy végre megszülessen az első győzelem. A ha­­zai publikumból, mintha előre megérezte volna, hogy sikeresebb fellépést láthat, több mint félezren ültek a lelátón. A találkozó élvezetes, változatos volt és gólgazdagra sikerült. A 3–3-as döntetlen igazságos eredménynek mondható, de a soproniak jobb koncentrációval, nagyobb akarással és erőteljesebb támadójátékkal akár a győzelmet is megszerezhették volna.

A mérkőzés jól kezdődött: a 21. percben Horváth Péter jó­­­­­­voltából vezetett az SVSE. A második félidőt is jól kezdte a csapat, újra Horváth Péter parádés góljának és jó játékának köszönhetően már a 48. percben 2–0-ás állást mutatott az eredményjelző. A biztos vezetés tudata nagyon megzavarta a soproniakat: játékuk szétesett, elképzelés nélkülivé vált. A felkínálkozó lehetőséget a vendégek, Sajbán Máté góllövő játékosával az élen kihasználták, és mesterhármasával fordított az eredményen.

Az utolsó negyedórában har­­cos futballt mutatott be az SVSE, és Horváth Péter harmadik góljával döntetlenre hozták a mérkőzést. A találkozó végén sajtótájékoztatón Bognár György, a vendégek mestere gratulált mindkét csapatnak, de elégedetlenségének is hangot adott. Németh Szabolcs, a hazaiak ve­­zetőedzője elkeseredett volt, érthetetlen volt számára, hogy a biztos vezetés tudatában ho­­gyan lehetett oly látványosan visszaesni. Örömet csak Horváth Péter jó játéka és gólerős­­sé­­ge jelentett.

A hétvégén nagyon nehéz csata vár a soproniakra: Nyíregyházára utaznak, a szintén ezer sebből vérző hazaiak ellen kell helytállniuk.

Kapcsolódó cikkek