Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gólgazdag hétvége
Hazai pályán tudott nyerni az SC Sopron csapata Fotó: Németh Péter

Az SC Sopron győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit

Gólgazdag hétvége

| Páder Vilmos | Sport

Az elmúlt fordulóban csapataink termelték a gólokat, különösen az utánpótlás és az öregfiúk csatárai tettek ki magukért.

SC Sopron – Jánossomorja: 3–1 (3–1)

Ezen a találkozón a hazaiak nagyon akartak, küzdöttek, de játékukba sok hiba csúszott. Az első félidőben látványos, jó labdarúgást mutattak be, ahogy egy dobogós együttestől elvárható. Galambos (2) és Gere góljaival magabiztos előnyt szereztek, s még elpuskáztak három százszázalékos gólhelyzetet. A szünetet követően megváltozott a játék képe, feljött a vendégcsapat és a soproniak érthetetlen módon visszaestek. Szerencsére a győzelmet jobban akarták, s ez végül sikerült is. A sorsolás hétvégén Kapuvárra szólítja az SC Sopront, a rangadó mérkőzésen sokkal több kell a sikerhez.

SFAC–Győrszentiván: 1–2 (1–1) 

A piros-fehérek hétről hétre jobb és szorosabb mérkőzéseket játszanak, kezd összeérni a fiatal társaság. Ha ez a javuló játék folytatódik, s egy kis szerencsével párosul, akkor több meglepetést is szolgáltathatnak az Anger réti fiúk. A Győrszent­iván elleni találkozón a szerencsével álltak hadilábon a soproniak. Megszerezték a vezetést, majd a vendég egyenlítés után már mindenki elkönyvelte a döntetlent, mikor a kilencvenedik percben egy szerencsétlen gólt kaptak a soproniak. Ez megpecsételte sorsukat.

Utánpótlás bajnokság:

U17 SC Sopron – Andráshida: 11–0

U19 SC Sopron – Andráshida: 4–1

U16 MTE – SC Sopron: 2–0

U18 MTE – SC Sopron: 2–2

Az SC Sopron U17-es együttese már tíz pont előnnyel vezeti a tabellát, lassan készülhet a magasabb fokú, kiemelt NB II-es bajnokságra.

NB II-es női bajnokság:

ZTE – SC Sopron: 1–1 (0–1)

A bajnokság 3. és 2. helyezettjének rangadóján élvezetes játékok láthattak a szurkolók, ahol a soproniak egy pontot gyűjtöttek. Május 5-én a bajnokság végkimenetelét meghatározó mérkőzés lesz a Káposztás utcai stadionban. A hazaiak a listavezető Mol Vidit fogadják. Hazai győzelem esetén testközelbe kerülhet az NB I-es szereplés.

U19: SC Sopron – ZTE: 0–0

Megyei öregfiúk bajnokság:

SC Sopron – Acsalag: 10–0

A gólokat Tikosi (2), Borsos (2), Ardelean (2), Tar, Fényes, Ratkai és Kelemen szerezték. A tartós jó formára továbbra is szükség lesz, mivel a hátralévő fordulókban rangadót játszanak Tikosiék a listavezető Csornával, valamint az előttük álló Rábatamási együttesével. A góllövőlistát Tikosi Gyula vezeti harminchét góllal.

Megyei III. osztály:

SVSE–Nagylózs: 2–0

Küzdelmes találkozón biztos hazai győzelem született, az SVSE továbbra is vezeti a tabellát.

Kapcsolódó cikkek