Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gólzáporos focihétvége
Hétvégén hat csapat versengett a nemzetközi Izomláz kupán Fotó: Griechisch Tamás

Gólzáporos focihétvége

| Páder Vilmos | Sport

A megyei bajnokságok utolsó fordulójában kitettek magukért városunk labdarúgócsapatai, és népszerű volt a hétvégi Izomláz kupa is.

Megyei I. osztály:  

Lipót SC – SC Sopron: 3–1

Igazi focifiesztát láthattak a szurkolók, a bajnokság záró találkozóján a bajnok Lipót és a bronzérmes SC Sopron játszott egymással. A tét nélküli rangadón küzdelmes, változatos, sportszerű mérkőzésen dőlt el a három pont sorsa.

SFAC–Öttevény: 0–5

A bajnokságot végig küzdötték az Anger réti labdarúgók. Az utolsó előtti helyen zártak, ami a versenykiírás értelmében a kiesést jelenti, de ha a megye II-ből feljutók nem vállalják a magasabb osztályban szereplést, akkor van némi remény az I. osztály folytatására.

U17-es és U19-es NB III. bajnokság:  

Az U17-es korcsoportban a bajnokság első és második helyezettjének összecsapásán Győrben 2–0-s vereséget szenvedett a soproni csapat. A bajnokságot már hetekkel ezelőtt megnyerték a soproniak, de a veretlenséget nem sikerült megőrizni. Osztályozómérkőzésen dől el a kiemelt országos bajnokságba való feljutás, az első meccset június 12-én 18 órakor Sopronban, az SVSE sporttelepen a Biatorbágy fiataljai ellen játsszák Gosztola József edző fiai.

Az U19-es korcsoportban a soproniak megtorolták fiatalabb társaik vereségét, és 4–3 arányban diadalmaskodtak az Üstökös FC Győr ellen.

Megyei öregfiúk bajnoksága:

SC Sopron – Lébény: 12–0

A stadion centerpályáján játszó hazaiak gólzáporos győzelmet arattak. A soproniak tartják II. helyüket a tabellán. A gólkirályjelölt Tikosi Gyula egymaga 7 találatot szerzett, Borsos 2-t, Keszeg 2-t és Nagy Krisztián 1-et. Az „öregek” a hétvégén, az utolsó fordulóban szintén a stadionban Szany gárdáját fogadják szombaton 18 órakor.

Megyei III. osztály:

SVSE–Zsira: 20–0

A vendég zsiraiak nem voltak egy súlycsoportban a bajnok soproni együttessel. A mérkőzés végén nagy ünneplést tartottak a lila-fehérek a szurkolókkal karöltve. Mozsolits Jenő edző elégedetten nyugtázta a legutóbbi meccsen és az egész bajnokságban látottakat. Sok tehetséget „csatába” küldött, és a fiatalok meghálálták a trénerük bizalmát.

XVIII. Izomláz Kupa

Hat csapat részvételével a Halász Miklós Sporttelepen tartották a hagyományos Izomláz kupát. Grubits József főszervezőnek köszönhetően évről évre sikeresen rendezik meg a nemzetközi öregfiútornát. A találkozók baráti hangulatban, sportszerű keretek közt zajlottak. A torna végén a díjakat dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok és Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő adta át. I. Sárgarigó (Szlovákia), II. Derbi (Szlovákia), III. Izomláz 1., IV. Tököl, V. Izomláz 2., VI. Guttor (Szlovákia). A torna gólkirálya Taschner László (Izomláz 1.), a legjobb játékos Csigó Zoltán (Sárgarigó), a legjobb kapus ­Krecser Tibor (Derbi) lett.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...