Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gólzáporos meccsek
Látványos gólokat lőttek a Fertőszentmiklósnak az SC Sopron futballistái Fotó: Németh Péter

Az SC Sopron magabiztosan tartja 3. helyét a tabellán

Gólzáporos meccsek

| Páder Vilmos | Sport

Az SC Sopron 17 lőtt góllal nyert, a SFAC pedig 10 kapottal alulmaradt múlt heti ellenfelével szemben. A soproni megyei első osztályú csapatok mellett pályára léptek az utánpótlás és öregfiúk labdarúgók is.

SC Sopron – Fertő­szentmiklós: 17–0 (5–0) 

Az ezer sebből vérző vendég­együttes becsülettel és sportszerűen végigküzdötte a találkozót. A hazaiak látványos gólokat lőttek, de szakmai értéke nem volt a találkozónak.

Ágoston Zsolt edző a mérkőzés pozitívumának azt tartotta, hogy ismét sikerült egy tehetséges, saját nevelésű tizenhét éves fiatal játékost, Kiss Martint a csapatba állítani.

Az SC Sopron magabiztosan tartja harmadik helyét a tabellán. A hétvégén sokkal nehezebb mérkőzés vár az Ágoston tanítványokra, Csornán rangadó mérkőzést játszanak.

SFAC – János­somorja: 0–10  

Az Anger réti legények nem tudták folytatni javuló játékukat, bár az eredmény túlzottnak mondható.

Megyei III. osztály

Az SVSE – Sarród találkozó a vendégjátékosok betegsége miatt elmaradt.

Utánpótlás bajnokság:

U17 SC Sopron – Szombathelyi Király SZE: 3–1

U19 SC Sopron – Szombathelyi Király SZE: 1–1

U18 Szombathelyi Haladás – SC Sopron: 2–2

Továbbra is tartják kitűnő formájukat az U17-es bajnokságban listavezető soproni fiatalok.

Női labdarúgás

Az SC Sopron NB II-es női labdarúgócsapata május 5-én, vasárnap a Káposztás utcai stadionban sorsdöntő mérkőzést játszik az első helyezett Mol Vidi együttesével. Hazai győzelem esetén továbbra is nyitott marad az első helyért vívott küzdelem.

Öregfiúk-bajnokság

A hétvégi labdarúgófordulók közül a legszebb játékot, a legnagyobb izgalmat és küzdelmet az SC Sopron – Csorna bajnoki találkozó hozta. Az újjávarázsolt Ágfalvi úti sporttelepen élénk érdeklődés mellett a bajnokság első és harmadik helyezettje játszott egymás ellen.

Az összecsapás a nagy tét miatt rendkívül feszültre sikeredett, de végül a kedélyeket a hazaiak pazar játéka és látványos góljai hűtötték le.

Az első találatot szabadrúgásból, tizennyolc méterről Tikosi Gyula úgy varrta a kapu jobb felső sarkába, ahogy annak idején, fénykorában az MTK-ban tette. A második gól egy látványos egyéni akció után Nagy Krisztián nevéhez fűződött. A harmadik találatot Orbán Ernő egy jogos büntetőből szerezte meg csapata számára.

A soproni öregfiúk 3–0-s győzelme a Csorna ellen azért is elismerésre méltó, mivel a listavezető vendégek első alkalommal szenvedtek vereséget a bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek