Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gulácsi két gólt kapott
Gulácsi Péter napjainkban a nagyválogatott kapusa.

Nem hozott szerencsét a soproni pálya a válogatottnak

Gulácsi két gólt kapott

| Papp Győző | Sport

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nemrégiben kijelölte a nyári Európa-bajnokságra készülő együttes játékoskeretét. Az Eb-t június 14. és július 14. között rendezik Németországban, és a mieink a csoportkörben a házigazdák mellett Svájccal, valamint Skóciával találkoznak.

A 26 futballista között ketten vannak olyanok, akik Sopronban a 2011. március 24-én rendezett mérkőzésen is viselték a címeres mezt, mégpedig az akkoriban a Liverpool első csapatával edző Gulácsi Péter, valamint Fiola Attila.

A magyar U21-es válogatott ellenfele Ausztria korosztályos gárdája volt. Bár neves játékosok is szerepeltek nálunk – többen például tagjai voltak a 2009-es U19-es világbajnokságon bronzérmet nyert gárdának –, nem hozott szerencsét számukra a soproni pálya. A felkészülési mérkőzésen az osztrák fiatalok meglepően könnyedén győzték le őket, a magyar csapat csak helyzetekig jutott. A vendégek Weimann és Holzhäuser révén már húsz perc elteltével két góllal (amiket három perc alatt szereztek) vezettek. A vendégek agresszívan és agilisan futballoztak, míg a mieink sokszor túlságosan körülményesen adogattak az ellenfél térfelén, majd az ellenfél kapuja előtt sem voltak túlzottan határozottak.

A soproni szurkolóknak a vereség miatt is kevés örömük lehetett ebben a mérkőzésben.

– Mindig a végeredmény a fontos, és ebben a tekintetben egyáltalán nem lehetünk elégedettek. Úgy kezdtük a meccset, ahogy kell, voltak gólszerzési lehetőségeink, de ahogy ez lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, és gólt kaptunk. Az ellenfél kétgólos vezetésénél csapatom fegyelmezetlenné vált, hiába eszközöltem változtatásokat, nem működött a játékunk – értékelte a találkozót Róth Antal szövetségi edző.

Magyarország – Ausztria (U21): 0–2 (0–2), Sopron, 500 néző.

Magyarország: Gulácsi – Szokol, Litauszki (Devecseri a szünetben), Fiola (Kálnoki Kis, 84.), Katona M. (Szeleczki a szünetben) – Kiss M. (Takács P. a szünetben), Simon Á., Balázs B. – Gosztonyi, Lázár B. (Simon A., 79.), Eppel (Simon K. a szünetben).

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

50 csapat a szezonban

2024. 06. 12. | Munkatársunktól

Összesen ötven csapat fejezte be a küzdelmeket a Sopron városi kispályás labdarúgó-bajnokságban. A 2023/24-es szezonban 697 mérkőzést rendeztek, ezeke...