Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Győzelemmel ünnepelt az SCS
Az SC Sopron vezetése jubileumi emlékéremmel jutalmazta mindazokat a szakembereket és sportbarátokat, akik az egyesület életében aktív szerepet vállaltak.

Duplázott a Sopron – fontos pontokat szerzett az elmúlt héten a csapat

Győzelemmel ünnepelt az SCS

| Molnár Zoltán | Sport

Egy dupla mérkőzéssel egybekötött gálával ünnepelte megalakulásának 30. évfordulóját az SC Sopron labdarúgó-egyesület az elmúlt hétvégén. Ennek alkalmából az NB III-as csapat aktuális bajnoki mérkőzése előtt múltidézéssel indult a jubileumi ünnepség.

A fő mérkőzés felvezetéseként az SC Sopron megyei bajnok öregfiúk csapata játszott barátságos mérkőzést az egykori világválogatott Détári Lajos nevével fémjelzett Détári és barátai együttesével. Mind a hazai, mind a vendégcsapatban feltűntek régi nagy nevek, ezért aztán a mérkőzésen sem volt hiány a szép játékból és a látványos megmozdulásokból. A kilátogatók egy nagyon izgalmas mérkőzést láthattak, melyet végül az utolsó percben szerzett góllal a soproniak nyertek 3–2-re.

A gálamérkőzést követően az egyesület vezetése a szurkolók előtt köszöntötte, majd jubileumi emlékéremmel jutalmazta mindazokat a szakembereket és sportbarátokat, akik az SC Sopron életében aktív szerepet vállaltak vagy jelenleg is vállalnak.

Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke ünnepi beszédében szólt az elmúlt időszakról, az idáig vezető kikövezett útról, és háláját fejezte ki azoknak a dolgozóknak, szurkolóknak, támogatóknak, akiknek köszönhetően az elmúlt 30 évben csodálatos fejlődésen ment keresztül az egyesület.

Az egyedi emlékérmeket Csiszár Ákos mellett az esemény fővédnöke, Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, valamint Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere adta át.

Két meccsen 4 pont

Duplázott az őszi szezonban az SC Sopron csapata az NB III. nyugati csoportjában. Hétközben a ZTE FC II. vendégeként ért el 1–1-es döntetlent, majd az egyesület 30 éves ünnepségének fő mérkőzésén 1–0 arányban győzte le a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő együttesét.

Kiemelten fontosak voltak Mátyus János tanítványai számára az elmúlt hét mérkőzései. Az előző két forduló találkozóin ugyanis pont nélkül maradt a csapat, így szinte kötelező volt a javítás a papíron gyengébb ellenfelekkel szemben.

A hétközi ZTE FC II. ellen mégsem a tervek szerint indult az összecsapás, ugyanis a zalaiak szerezték meg a vezetést. A több sérült ellenére a csapat a második félidőre felpörgött, aminek köszönhetően egy büntetőből szépíteni is tudott, a többi helyzetet azonban kihagyta, így maradt a felek közti pontosztozkodás.

A hétvégi Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő elleni mérkőzésen többségben a soproniak kezdeményeztek, majd a vezetés megszerzése után fegyelmezett játékot bemutatva tartották itthon az értékes 3 pontot.

– Nagyon boldog vagyok, és gratulálok a csapatomnak – értékelt Mátyus János vezetőedző. – Az elmúlt három hétben több gondunk is volt, de nem akartam magyarázkodni, dolgoztunk becsülettel, igyekeztünk a hiányzóinkat pótolni. Örülök a mostani győzelemnek, és bízom abban, hogy lassan kilábalunk a krízisből, és a roppant lelkes szurkolóinknak még sok örömet tudunk okozni az ősz folyamán. A csapat 14 forduló után továbbra is a 11. helyen áll a tabellán.

A bajnokság következő fordulójában a 2. helyezett Mosonmagyaróvár lesz az ellenfél idegenben. Az összecsapást október 31-én 13 órától rendezik az MTE Sporttelepen.

TOVÁBBI SOPRONI EREDMÉNYEK – 11. FORDULÓ:

Megyei I. osztály: SFAC – Credobus Tehetségközpont: 1–0

Megyei II. osztály: SVSE-GYSEV – MET-NA SE Veszkény: 0–2

Megyei III. osztály: Sopronkövesd LC – SFAC II: 0–0


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...