Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Győzelmekkel hangolt a csapat
A Sopron Basket fantasztikus sorozatot produkált a magyar bajnokságban: 17 győzelemmel, veretlenül áll az élen. Czukor Dalma (középen) bízik benne, hogy a bourges-i „buborékban” is jól szerep

Sopron Basket Euroliga: Czukor Dalma továbbra is jó szereplést vár az együttestől

Győzelmekkel hangolt a csapat

| Rázó László | Sport

A héten két alkalommal is az Euroligában lép pályára a Sopron Basket. Gáspár Dávid együttese Franciaországba utazott, ahol Bourges-ban rendezik meg a négyescsoport hátralévő összecsapásait.

A Sopron Basket kiváló formában érkezett meg a helyszínre, múlt héten két alkalommal is a PEAC-Pécs ellen léptek pályára és tudtak győzni Fegyvernekyék. Ez azt is jelenti, hogy a soproni együttes fantasztikus szériát produkálva 17 mérkőzésből 17 győzelmet ért el, és ezzel természetesen vezeti a magyar bajnokság alapszakaszát.

– A szezon előtt nem tűztünk ki konkrét célokat, azt fogalmaztuk meg, hogy mérkőzésről mérkőzésre a saját határainkat feszegetve lépünk pályára – mondta Gáspár Dávid. – Örülök neki, hogy ilyen szép sorozatot tudunk felmutatni a hazai bajnokságban. Nincs különösebb titkunk, a játékosok jól dolgoznak, kiváló a munkamorál, az összes kosárlabdázónk elhivatott arra, hogy minden nap fejlődjünk egy kicsit. Öröm dolgozni egy ennyire céltudatos csapattal.

A vezetőedző azonban hangsúlyozta: téli hasonlattal élve sok minden akkor derül majd ki, amikor majd „elolvadt a hó”, azaz a bajnoki alapszakaszt követően megkezdődik a rájátszás.

– Tényleg szép eredménysort tudhatunk magunkénak az alapszakaszban, a sok győzelem önmagáért beszél még akkor is, ha tudjuk: a honi bajnokság más szintet képvisel, mint az Euroliga – tette hozzá a vezetőedző. – Ugyanakkor a fontos dolgok nem ilyenkor, hanem a play-offban dőlnek el, akkor kell igazán élesnek lennünk, amikor az alapszakasz lezárása után már a konkrét helyezésekért lépünk pályára.

Czukor Dalma örül minden játékpercnek

A Sopron Basket fiatal játékosa, Czukor Dalma reméli, hogy a csapat folytatja kiváló szereplését az Euroligában. Az első mérkőzés hétfőn, lapzártánk után kezdődött.

– Nagyon ügyesek voltunk az eddigi mérkőzéseken, úgy érzem, amit taktikailag megbeszéltünk az végrehajtottuk, és igazi csapatként értük el a győzelmeket az Euroligában – mondta a huszonegy éves bedobó. – Természetesen nagy segítség volt számunkra, hogy mind a négy mérkőzésünket hazai pályán, Sopronban tudtuk megvívni. Érdekes volt megélni a „buborékos” rendszerben a napokat, azt, hogy csak az aréna és a szálloda között mozogtunk, de minden körülmény profi volt, ez pedig négy győzelemhez segítette hozzá együttesünket.

Czukor Dalma abban bízik, hogy a franciaországi „buborékban” is jól teljesít a soproni együttes.

– A csapatok alaposan felkészültek egymásból, mindenki ismer mindenkit, természetesen azon vagyunk, hogy valami újat, meglepőt vigyünk a játékba az egyes mérkőzéseken, talán épp ez segít bennünket a győzelemhez. Jó a sorsolásunk, a meccsek között lesz idő regenerálódni. Mindkét ellenfelünk nagyon fizikális csapat, alsó posztokon erősek, a Bourges-nak magasabb kvalitású kosárlabdázói vannak, de mindkettő meccs nagyon nehéz lesz.

A soproni játékos elmondta: bármennyi játékpercnek örülne, igyekszik minden lehetőséget megragadni, hogy győzelmekhez segítse a csapatát. Az első négy győzelem után kicsit szomorúak lennének, ha nem sikerülne kiharcolni a csoportelsőséget, ugyanakkor fél szemmel a másik négyest is figyelik, a körbeverések miatt ugyanis egyáltalán nem egyértelmű, hogy abban a kvartettben milyen sorrend alakul ki.

Euroliga-mérkőzések (helyszín: Bourges):

Január 18., hétfő 20 óra Sopron Basket – Bourges Basket

Január 22., péntek 17 óra Basket Landes – Sopron Basket

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek