Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
GYSEV 150: jubileumi futás

GYSEV 150: jubileumi futás

| Munkatársunktól | Sport

Mint arról lapunk is többször beszámolt, alapítása százötvenedik jubileumát ünnepli a GYSEV. Idén ebből az alkalomból különleges futóversenyt is rendeznek.

A 150-es jubileumra rengeteg eseménnyel, programmal készült a GYSEV 2022-ben: útjára indult a GYSEV150 emlékmozdony, kiadtak alkalmi postabélyeget, lehetett sütijegyet és hozzá kapcsolódó GYSEV150 desszerteket vásárolni–kóstolni.

Képes kronológia, történelmi film és jubileumi dal is emlékezik az évfordulóról, most pedig egy igazi aktív programra várja a futás szerelmeseit a vasúttársaság.

Október 1-jén rendezik meg a GYSEV150 futónapot, amelynek keretében az ausztriai Vulkapordánytól (Wulkaprodersdorf) Sopronig 22,2 kilométert lehet teljesíteni. Persze nem kötelező mindenkinek ennyit futni: a táv megtehető egyéni mellett váltóban is, két-, három-, illetve négyfős csapatok is jelentkezhetnek.

– Örülök, hogy vasúttársaságunk 150. születésnapját egy ilyen igazán aktív eseménnyel, a GYSEV150 futónappal is megünnepelhetjük – hangsúlyozta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Én is szoktam futni, azt gondolom, hogy az ausztriai központunktól, Vulkapordánytól Sopronig tartó 22 kilométeres távot komoly teljesítmény leküzdeni. Jómagam egy váltócsapat tagjaként veszek majd részt a futónapon. A mozgás öröme mellett a sport nagyon fontos szerepet játszik egészségük megőrzésében, ezért is gondoltuk úgy, hogy egy határon átnyúló futónappal is emlékezetessé tesszük a kerek évfordulónkat.

A GYSEV150 futónapon a résztvevők a vulkapordányi állomástól indulnak, a cél és a verseny központja a soproni Deák téren lesz, a GYSEV vezérigazgatósági épület mögötti területen.

A GYSEV150 futónapra a nevezés díjmentes, a résztvevők szállításáról igény esetén gondoskodnak a szervezők.


Kapcsolódó cikkek