Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Harc­művészet magas fokon
Lakihegyi Detre 3 danos karate- és kendomester

Harc­művészet magas fokon

| Páder Vilmos | Sport

A Magyar Kyokusin Karate Seibukai Szervezet 2007-ben alakult Magyarországon, ezzel egy időben jött létre a Soproni Harcművészeti Klub karate és kendo szakággal.

Az egyesület elnöke Lakihegyi Detre 3 danos karate- és kendomester. – A seibukai karate és a hagyományos kyokusin karate közti legfőbb különbség a szellemiségben rejlik – mondta lapunknak az elnök. – Budo karatét gyakorolunk: itt a testi erő használata találkozik a belső energiák mozgósításával. Megkapjuk a lehetőséget egy élethosszig gyakorolható mozgásforma elsajátítására, elmélyítésére. Kezünkben a kulcs a testi és lelki egészségünk megőrzéséhez. Heti három alkalommal kétórás edzéseket tartunk az Eötvös-iskolában, de gyakran ez az idő kevésnek bizonyul. Havi rendszerességgel részt veszünk szemináriumokon, ahol az összes magyarországi klub képviselteti magát. Évente megrendezzük nyári edzőtáborunkat, ahol nemcsak fizikálisan erősödünk, hanem a japán mester kivételes személyiségének köszönhetően óriási mentális élményben van részünk. 

Az egyesület másik meghatározó szakága a kendo, amely városunkban 2004-ben honosult meg. A kendo (jelentése: a kard útja) a tradicionális japán szamurájkardvívás jelenkori továbbélését jelenti korhű páncélruházatban és fegyverekkel, szertartásos keretek között.

Kapcsolódó cikkek