Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Harcias, eredményes játék
A hétvégi győzelem után vasárnap a Veszprém ellen lép pályára az SC Sopron. Fotó: Németh Péter

SC Sopron: megvan a tavaszi szezon első győzelme!

Harcias, eredményes játék

| Molnár Zoltán | Sport

Az SC Sopron az NB III. 26. fordulójának rendhagyó szombati játéknapján a sereghajtó Nagyatádi FC csapatát fogadta. A soproniak 0–1-ről fordítva, 2–1-re győzték le ellenfelüket.

A Sopron a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, amiből Kustor Noel révén hamar gólszerzési lehetőség adódott, a vendégek kapusa azonban hárítani tudta a próbálkozást. Ezt követően egy nagyatádi szöglet után a vendégek szerezték meg a vezetést. A félidő vége előtt aztán egy szabadrúgás után Kustor Noel bújt ki a védők közül, és fejelte a kapuba az egyenlítő gólt, így 1–1-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőben még magabiztosabban és harcosabban léptek fel a hazaiak és komolyabb helyzeteket is kialakítottak. A gólra azonban a 79. percig kellett várni, amikor is a csereként beálló Krizsonits Mátyás tartotta meg a labdát erőszakosan, majd ­Gere Richárdhoz passzolt, aki egy nagyon szép átvétel után 12 méterről bal lábbal lőtte ki a bal alsó sarkot. A mérkőzés így 2–1-es hazai győzelemmel zárult.

– Mindig jó érzés gólt szerezni, legfőképpen akkor, ha azzal tudjuk megnyerni a mérkőzést – nyilatkozta Gere Richárd. – Örülök, hogy csereként beállva hozzá tudtam tenni a csapatunk sikeréhez.

A hétvégi fordulóban a tabella 3. helyén álló VLS Veszprém együtteséhez látogat a csapat. A mérkőzés vasárnap 13 órakor kezdődik majd a veszprémi városi stadionban. Az őszi összecsapáson a soproni alakulat Kustor Noel 4 góljával egy nagyon szép 4–1-es győzelmet aratott hazai pályán. A mostani mérkőzés azonban jóval nehezebbnek ígérkezik. – Visszatértünk a győzelem útjára, mindenképpen szeretnénk így folytatni. Ugyanakkor a Veszprém egy stabil, jó formában lévő csapat, ezért nehéz dolgunk lesz – tette hozzá Gere Richárd.

Az SC Sopron 26 forduló után két helyet javítva a 6. helyen áll a tabellán. 

További eredmények:

Női NB II. nyugati csoport 18. forduló:

SC Sopron – Fehérvár FC: 1–9

Megyei I. bajnokság

21. forduló:

FSC Hegykő – SFAC 1900 SE: 0–1

Megyei II. bajnokság: SVSE-GYSEV – Kópháza: elmaradt

Kapcsolódó cikkek