Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ifjú tehetséges kosaras
Keller Bendegúzt nagy tehetségnek tartják – a fiatalembernek komoly céljai ­vannak. Fotó: Németh Péter

Alázat és kitartás – az NBA-ig meg sem állna Keller Bendegúz

Ifjú tehetséges kosaras

| Munkatársunktól | Sport

Még csak 14 éves, de már most kiemelkedő tehetségnek tartja a szakma a soproni Keller Bendegúzt. Véletlenek nincsenek: a fiatalember nem más, mint a 130-szoros magyar válogatott kosárlabdázó, Seres Éva fia.

Bendegúz, aki már most 192 centi magas, hangsúlyozta, büszke édesanyja eredményeire, de a kosárlabdát a Hunyadiban Stánicz Feri bácsi szerettette meg vele igazán.

– A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia játékosa vagyok, elmondhatom, hogy mindig kiváló edzők kezei alatt dolgozhattam – kezdte Keller Bendegúz. – Jelenlegi trénerem Misa Popadic és Pongrácz Levente, mindkettőjüktől sokat tanulhatok, amire szükség is van, hiszen védekezésben és támadásban is sokat kell fejlődnöm. Erősségem a pontszerzés, jó érzékem van a betörésekhez és a közeli befejezésekhez, de a távoli dobásokat is bátran elvállalom, ebben a csapattársak is segítenek. Védekezésben fontos, hogy agresszívabb legyek, és jobban kivegyem a részem a lepattanók megszerzéséből.

A fiatalember közeli célja, hogy eljusson csapatával a kadett bajnokság döntőjébe, emellett szeretne válogatott lenni, Eb-n szerepelni. Az euroligás, sőt NBA-szereplés is távlati céljai között szerepel – persze ezekhez még nagyon sokat kell kitartóan dolgoznia.

A büszke édesanya, Seres Éva azt mondja: titkon remélte, hogy Bendegúz is a kosárlabdát választja, szülőként legfontosabb céljuk azonban az volt, hogy egészséges, boldog gyermek legyen.

– Elsősorban szeretnék Bendegúz anyukája maradni, a szakmát meghagyom az edzőinek – mondta az egykori klasszis. – Megbízom a tudásukban, és biztos vagyok benne, hogy mindent elkövetnek azért, hogy jó kosárlabdázó legyen. Persze azért néha kijön belőlem az edző... Tapasztalatommal próbálom őt segíteni a jó és rosszabb napokon is. A tehetsége, alázata, kitartása, szorgalma megvan ehhez a sporthoz, és bízom benne, hogy eléri kitűzött céljait. Apukája és én is megadunk ehhez minden támogatást.

Bendegúz a tanulásban is jeleskedik: jelenleg a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium 9. osztályos, kitűnő tanulója.

– Álmai közt az is szerepel, hogy Amerikában tanulhasson tovább, amiben támogatom, de úgy gondolom, hogy a jó tanulásért és kosárlabdázásért nem kell ilyen messzire mennie... – tette hozzá Seres Éva. – Az biztos, hogy sokat szoktunk kosárlabdáról beszélgetni és szeretünk közösen meccset nézni. A Darazsak Sport Akadémia edzőjeként elmondhatom, hogy ő a legnagyobb szurkolóm, mint ahogy én is neki...

Kapcsolódó cikkek