Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Irány az Európa Kupa!
– Rendkívül örömteli, hogy egy gyönyörű kupagyőzelemmel búcsúztathatjuk ezt a szezont – mondta Gáspár Dávid a szurkolói ankéton. Fotó: Filep István

„A legfontosabb, hogy a jövő évi kerettel is minőségi munkát végezzünk”

Irány az Európa Kupa!

| Munkatársunktól | Sport

Ismét nemzetközi porondra lép a 2024/25-ös szezonban a Sopron Basket, ezt jelentette be Török Zoltán, a klub ügyvezetője a hagyományos, szezonzáró szurkolói ankéton, amelyet múlt hétvégén rendeztek. A szakmai stábban nem lesz változás, a játékoskeretben annál inkább.

A Sopron Basket egy jelentősen megfiatalított kerettel kezdte az idei szezont, a nemzetközi szereplést nem vállalta az együttes. A nehézségek ellenére a soproni csapat kupagyőztesként és bajnoki negyedik helyezéssel zárhatta az évet.

Idén éppen ezért voltak rengetegen kíváncsiak a szurkolói ankéton elhangzó bejelentésekre. Nos, a szimpatizánsoknak nem kellett csalódniuk, hiszen Török Zoltán ügyvezető közölte: a 2024/25-ös szezonban ismét nemzetközi porondra lép a Sopron Basket, az együttes az Európa Kupában indul.

A soproni csapatban már nem kap szerepet Fegyverneky Zsófia eddigi kapitány, aki az utolsó hazai találkozó előtt jentette be visszavonulását. Fegyverneky Zsófia mellett a klub nem számít már Határ Bernadett, Aleksandra Crvendakic és Yvonne Turner játékára, Kókai Patrícia pedig kölcsönben szerepel tanulmányai miatt.

Érkezik viszont több játékos, akik jelentős erősítést jelentenek majd: a tapasztalt ausztrál irányító Stephanie Reid, a görög válogatott Pinelopi Pavlopoulou is Sopronban játszik jövőre. Az új igazolások közül talán az egyik legismertebb név a szlovén Zala Friskovec, mellette az eddig Szekszárdon kiváló játékot produkáló Jacinta Monroe-t is leigazolta a soproni csapat. Centerposztra érkezik egy újabb ígéretes szerb tehetség, a 18 éves ­Lana Maric.

Gáspár Dávid szerint nagyon nehéz szezonon van túl a csapat. – Azért volt nehéz szezonunk, mert nagyon sok változó volt benne, sokszor kellett újragondolni és újratervezni a csapat munkáját vagy magát a szerkezetét is – mondta a vezetőedző. – Rendkívül örömteli, hogy egy gyönyörű kupagyőzelemmel búcsúztathatjuk ezt a szezont, és az is komoly eredmény, hogy a bajnokságban a legjobb négy közé bekerült a csapat. Azt gondolom, hogy ez realitás volt, és azt a célt, amit kitűztünk magunk elé, sikerült elérni, így összességében elégedettek lehetünk.

A szurkolói ankéton az is elhangzott, hogy a szakmai stábban nem lesz változás, így a vezetőedző már a 2024/25-ös Sopron Basketról is elmondhatta véleményét.

– A céljainkat az előző évekhez hasonlóan most sem szeretnénk konkretizálni. A legfontosabb, hogy a jövő évi kerettel is minőségi és jó munkát végezzünk. Egyénileg fejlődjenek a játékosok, és ezzel szorosan összefüggésben lépjünk előrébb a csapatjáték területén is. Az, hogy ez mennyire fog sikerülni, a jövő zenéje, az ősztől induló szezont jövőre ilyenkor, az akkor esedékes szurkolói ankét keretében tudjuk majd értékelni.

Gáspár Dávid munkáját tehát jövőre is Laczka Miklós segíti edzőként, a csapat mentora Stevan Karadzic, az erőnléti edző pedig Mladen Teofilovic marad.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

50 csapat a szezonban

2024. 06. 12. | Munkatársunktól

Összesen ötven csapat fejezte be a küzdelmeket a Sopron városi kispályás labdarúgó-bajnokságban. A 2023/24-es szezonban 697 mérkőzést rendeztek, ezeke...