Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ismét az élen

| Páder Vilmos | Sport

Újra vezeti a tabellát a megyei első osztályban az SC Sopron együttese, a hétvégén magabiztosan nyert a csapat Gönyűn. A SFAC továbbra is pont nélkül szerepel a bajnokságban.

Megyei I. osztály  

Gönyű – SC Sopron: 1–4: Visszavette vezető pozícióját a bajnokságban az SC Sopron legénysége, mivel a nagy vetélytárs, Kapuvár sima 3–0-s vereséget szenvedett Jánossomorján. Takács Gábor vezetőedző tanítványai vesztes állásból 10 emberrel fordították meg a mérkőzést – a gyengélkedő játékvezető a vérző Baranyait reklamálásért kiállította –, így végül fölényes győzelem született. Tizenkét meccsből kilenc győzelem és három döntetlen – mind a három hazai pályán – az eredményük. Remélhetőleg a hétvégi Győrszentiván elleni találkozón megtörik a rossz hazai széria. Plusz örömhír az SC Sopron háza táján, hogy Honyák Máté 13 góljával vezeti a góllövő listát.

SFAC–Csorna: 0–4: A hazaiak mintha feladták volna azt a reményt, hogy a megyei I. osztály tagjai maradjanak. 12 mérkőzés 12 vereség, 4 rúgott és 57 kapott gól, 0 pont. Mérkőzésenként 4,75, azaz majdnem 5 kapott gól az átlaguk. Ez a teljesítmény méltatlan a SFAC hagyományaihoz.

Megyei II. osztály

SVSE – Répcementi SE: 0–6: Mozsolits Jenő edző csapata ezer sebből vérzik. Nyolc kezdőjátékosa sérülés, kiállítás miatt kidőlt a sorból, ekkora hiányt pedig még egy világverő együttes sem bír el. A csupa szív tréner ennek ellenére az I–VI. helyre várja fiait.

Megyei III. osztály

Balf–Agyagosszergény: 4–1: A balfi fiúk hetek óta tartják jó formájukat. Mérkőzésről mérkőzésre javulnak, és tartósan a dobogón állnak.

Megyei öregfiúk-bajnokság

Lébény – SC Sopron: 1–5: Magabiztos játékkal fölényes győzelmet arattak a soproni legendák. A két volt NB I-es kedvenc, Tikosi Gyula 17 góllal vezeti a gólvadászok listáját, őt követi Borsos István 13 góllal.

NB II-es női bajnokság

Nagykanizsa – SC Sopron: 2–2: A nagyon fiatal soproni csapat hangyaszorgalommal gyűjtögeti pontjait. A tabellán ugyan a vége felé állnak, de csak a rosszabb gólkülönbségük miatt.

A soproni labdarúgás elmúlt heti mérlege jónak mondható, kivétel az SVSE nem várt súlyos hazai veresége, valamint a SFAC szintén hazai kudarca.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...