Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismét bajnok a Tigrisek
A Soproni Tigrisek SE kerekesszékes kosárlabdacsapata mind a két hétvégi meccsén nyert, így harmadszor szerzett bajnoki címet. Fotó: Németh Péter

„Nehéz körülmények között tudtuk megvédeni a címünket”

Ismét bajnok a Tigrisek

| Rázó László | Sport

Ismét bajnoki címet szerzett a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapata. A sorsdöntő mérkőzéseket városunkban rendezték a hétvégén.

A Novomatic-arénában múlt vasárnap bonyolították le a kerekesszékes kosárlabda-bajnokság ötödik fordulóját. Az első meccs volt a játéknap kisdöntője, hiszen a Soproni Tigrisek a Törekvés SE együttesével játszott. Soproni győzelem esetén egyértelművé vált, hogy a hátralévő forduló eredményétől függetlenül bajnok lesz a soproni csapat. A Tigrisek kerekesszékes csapata kellő koncentráltsággal lépett pályára, és 52–39 arányban tudott győzni, ezzel eldőlt, hogy a soproni csapat megvédte bajnoki címét.

A játéknap másik, soproni érdekeltségű mérkőzésén magabiztosan, 59–38-ra győztek a Tigisek a DVTK ellen.

– Tavaly elmaradt a bajnokság, és idén sem volt könnyű a helyzetünk a koronavírus miatt – mondta Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke. – Volt egy sajnálatos haláleset a csapatunkban, és volt olyan játékos, aki karantén miatt nem vehetett részt a legutóbbi játéknapon. Már februárban láttam, hogy kevesen vagyunk, ezért két tehetséges, délvidéki kosarassal állapodtunk meg, ők ketten most is sokat segítettek. Óriási eredmény, hogy ilyen nehéz körülmények között is meg tudtuk védeni a bajnoki címünket, köszönet a játékosoknak és vezetőedzőnknek!

A kerekesszékes kosárlabda-bajnokságban a júniusi, utolsó fordulóban lép pályára legközelebb a Soproni Tigrisek együttese. A bajnoki cím azonban már biztosan az övé. 

Kapcsolódó cikkek