Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismét bajnok az Uniqa!

Az utóbbi hat döntőből ötöt megnyert a soproni kosárlabdacsapat

Ismét bajnok az Uniqa!

| Rázó László | Sport

Fantasztikus bravúr az Uniqától! A soproni női kosárlabdacsapat mindent vitt a 2016/17-es szezonban: a Magyar Kupa elhódítása után a bajnoki címet is megszerezték.

A bajnoki finálé előtt arra figyelmeztetett Sterbenz László, hogy a kupadöntőben nem találkozott a két csapat, a rutinos tréner ezért óvatos optimizmussal várta a Szekszárd elleni párharcot. Az el­­ső meccsen ehhez képest átgázolt ellenfelén az Uniqa, majd következett egy szoros soproni siker. Ekkor már mindenki arra számított, hogy „söpréssel”, tehát vesztett meccs nélkül nyer a Sopron. A keményen, sőt, néhol már túlzott agresszivitással játszó Szekszárd azonban nem adta fel, és kétszeri hosszabbítás után győzött a harmadik meccsen.

Az Uniqa nem ijedt meg árnyékától: a negyedik, soproni találkozón az első perctől irányították a meccs alakulását. Johnson és Turner mellett ismét kiválóan kosárlabdázott Alexandra Crvendakic´, így már nagyszünetben 40–31 volt az állás. A harmadik negyedben utolsó erőtartalékait mozgósította a Szekszárd, 2 pontra feljöttek a ven­­dégek, innentől kezdve azonban csak egy csapat volt a pályán. A záró etapban már 15 pont volt a különbség, végül 82–56-ra nyert az Uniqa. A teltházas, 1500 néző előtt lejátszott összecsapáson sorozatban harmadik, története tizenegyedik bajnoki címét szerezte meg a soproni együttes.

– Mindenki láthatta, hogy csa­­patom a bajnoki döntőben is a lát­­ványos, szépen játszott kosárlabdát választotta. Ezzel tudtunk eredményesek lenni – ér­­tékelt a győztes finálé után a soproni tréner, Sterbenz László.

Friss hír a csapat háza tájáról, hogy szerződést bontottak Sterbenz Lászlóval. Helyére a spanyol Roberto Iniguez érkezik, akivel 2019-ig állapodtak meg. A csapat tagja marad Fegyverneky Zsófia, Turner Yvonne, Crvendakic´, Dubei Debóra. Új játékosokat is igazoltak. Az Uniqát erősíti a spanyol kosárlabdázás talán jelenlegi legnagyobb ígérete, a 20 esztendős Angela Salvadores, valamint visszatér Sopronba a saját nevelésű Jelena Milovanovic.


Elhunyt Csonka Tivadar

Életének 75. évében az elmúlt héten elhunyt Csonka Tivadar, a kosárlabdacsapat egyik legrégebbi szponzora, a CsonkaGlas Kft. alapító-tulajdonosa. A megnyert bajnoki címet az ő emlékére ajánlották fel. A családi vállalkozást 1982-ben alapította, a cég azóta is töretlenül fejlődik. Csonka Tivadar fontosnak tartotta a jótékonykodást, önkormányzati képviselő is volt.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...