Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismét sportolt Sopron
A Sportolj Sopron 2021-es rendezvényén összesen 32 sportág képviselői várták a fiatalokat. Fotó: Filep István

Színvonalas sportlétesítmények állnak rendelkezésre

Ismét sportolt Sopron

| Rázó László | Sport

Nagy sikere volt a „Sportolj Sopron” sportágválasztó rendezvénynek, amelyet a hagyományokhoz híven a Novomatic-arénában és a városi stadion edzőpályáján rendeztek meg. A fiatalok kipróbálhatták, megnézhették a különböző sportágakat.

Az IV. Sportolj Sopron – Országjáró Családi Mozgásfesztivált szombaton délelőttől egészen kora délutánig tartották. A megnyitó ünnepségen dr. Farkas Ciprián polgármester hangsúlyozta: meggyőződése, hogy a sportágválasztó napon a jövő nagy bajnokai vettek részt. Fontos, hogy minden fiatal megtalálja azt a mozgásformát, ami számára a legjobb. A sport megtanít a tisztességes versenyre, a küzdeni tudásra és arra is, hogy egy-egy kudarc után fontos az újrakezdés. Az önkormányzat feladata a létesítmények biztosítása, Sopronban pedig rengeteg színvonalas sportlétesítmény áll a fiatalok, felnőttek rendelkezésére, elég, ha csak a nemrég átadott, minden igényt kielégítő sportuszodára gondolunk.

A Sportolj Sopron 2021-es rendezvényén pecsétgyűjtő lapokkal várták a gyerekeket. A feladat egyszerű volt: hét különböző sportágat kellett kipróbálni, illetve pecsétet kérni. A megfelelő számú bélyegzővel rendelkező lapokat le kellett adni, majd sorolást tartottak. A nyereményeket Csiszár Szabolcs alpolgármester és Abdai Zsolt önkormányzati képviselő adta át.

Az idei Sportolj Sopron Országos Családi Mozgásfesztiválon rendkívül változatos program várta a résztvevőket – az arénában 17, míg a stadion edzőpályáján 15 egyesület mutatkozott be. A foci, kosárlabda, vízilabda, atlétika, tollaslabda mellett olyan különlegességeket is kipróbálhattak a fiatalok, mint a gokart, a paintball, az íjászat vagy a modellrepülőzés.

Kapcsolódó cikkek