Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jeca: „Ilyen jó mérkőzésünk még nem volt a szezonban”
Jelena Brooks

Jeca: „Ilyen jó mérkőzésünk még nem volt a szezonban”

| Rázó László | Sport

Természetesen oroszlánrészt vállalt a negyeddöntő sikeréből „Jeca”, azaz Jelena Brooks. A kosárlabdázó szerint a Lyon elleni első meccsen tökéletes kosárlabdázást mutatott be a Sopron Basket.

– Hogy tetszett a negyeddöntő a Lyon ellen?

– Az első meccsen gyakorlatilag tökéletesen játszott a csapat, ilyen jó mérkőzésünk még nem volt a szezonban. Három perc után kezdett felborulni a pálya, mindent végrehajtottunk, amit Gáspár Dávid vezetőedző kért tőlünk.

– A második meccsen voltak nehéz pillanatok…

– Valóban voltak, az első félidőben nagyon ment a játék a Lyonnak. Ettől függetlenül nem volt olyan pillanata a visszavágónak, amikor azt gondoltam, hogy kikaphatunk harminc ponttal. Amikor 22-vel vezetett az ellenfél, megmutattuk, hogy tudunk mi jobban is játszani, éreztem, nem biztos, hogy nyerünk, de az is munkálkodott bennem, hogy nem kaphatunk ki nagy arányban, nem lehet veszélyben a továbbjutásunk.

– Mit vársz a négyesdöntőtől?

– A Lyontól a negyeddöntő visszavágóján kikaptunk, ez volt az első vereségünk a szezonban – talán épp jókor. Nagyon nehéz lesz a Final Four, ismét a legjobb tudásunkra lesz szükségünk. Itt már egy meccsen dől el minden, nincs lehetőség a javításra. Bármi megtörténhet a Salamanca ellen, mindenesetre nagyon szeretnénk továbbjutni a döntőbe!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...