Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jó a csapat karaktere
Kostas Flevarakis szerint a vírushelyzet és a sérülések ellenére kiváló eredményt ért el az idei szezonban az SKC. Fotó: Soproni Téma-archívum

Kostas Flevarakis: A jövőmről a későbbiekben születhet döntés

Jó a csapat karaktere

| Rázó László | Sport

A rájátszást elérte a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata, ugyanakkor a Szolnok elleni negyeddöntő a szezon végét jelentette Kostas Flevarakis együttesének. A görög szakvezetőt kértük a szezon értékelésére.

– Hogy látta, a Szolnok elleni negyeddöntőben kihozta magából a maximumot a csapat?

– Egy biztos: senki sem tudja, mi lett volna, ha Jogela és én nem esünk ki a játékból a harmadik mérkőzésen, illetve ha a negyedik összecsapáson ott lehet a pályán Elmore, én pedig a kispadnál irányíthatom a csapatot. Hozzá kell tenni, hogy néhány kulcsjátékos nyilvánvalóan mindent beleadott a szezonban, de nem voltak elég frissek a ­play-offban. Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a Szolnoknak nagyon bő a kerete, sokkal mélyebb rotációja volt, és a rájátszásban ezek kiemelten fontos tényezők.

– Van-e Önben csalódottság, vagy elégedett a nyolcadik helyezéssel?

– A szezon során felmerült összes létező problémával, amelyet csak mi ismertünk, sokszor szinte lehetetlennek tűnt a rájátszásba jutás. De tettük a dolgunkat, keményen dolgoztunk együtt, és úgy érzem, a körülményeket figyelembe véve ez a helyezés messze a maximum. A tabellán látható, hogy a rájátszásba kerülő csapatok között egy-egy győzelem volt a különbség, rendkívül szoros volt a mezőny. A mögöttünk végzők jobban lemaradtak, tehát sokkal közelebb voltunk a play-offba kerülő csapatokhoz.

– Milyen szezont zárt a csapat edzői szemmel, mik voltak a főbb pozitívumok és negatívumok?

– A sportban és az életben meg kell találni a módját, hogy a negativitást a pozitivitás felé fordítsuk, ezt próbáltam tenni a szezonban. Természetesen a sérüléseket és a vírushelyzetet nem könnyű kezelni, ezek sokszor egyszerre okozták a problémáinkat, hiszen sok fontos meccsen kellett nélkülöznünk több meghatározó játékosunkat. Mindezek ellenére értük el ezt a nagyszerű eredményt, pedig könnyen megtörténhetett volna, hogy az említett okok miatt megtörik a csapat. Mi végig hittünk abban, hogy elérjük a play-offot, akkor is, amikor érezni lehetett, hogy egyes csapatok már feladták ezt a célt. Abban is hittünk, hogy legyőzhetjük a Szolnokot, végéig nagyot küzdöttünk az esélyesebb ellenfelünkkel szemben, ez azt jelzi, hogy jó a csapatunk karaktere.

– Vannak még tervei Sopronban?

– Most úgy érzem, ezután a rendkívül fárasztó, feszültségekkel teli szezon után elsősorban pihenésre van szükségem. A jövőmről a későbbiekben születhet döntés. 

Kapcsolódó cikkek