Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jó úton a Sportdarázs

Jó úton a Sportdarázs

| Rázó László | Sport

Tizenhat mérkőzés után 8 győzelemmel és 8 vereséggel a középmezőnyben foglal helyet a Sportdarázs a női NB I. B csoportos kosárlabda-bajnokságban. A csapat eddigi szerepléséről és céljairól Hollós Dániel vezetőedzőt kérdeztük.

– Vezetőedzőként elégedett az eddigi szerepléssel? 

– Idén kerültünk fel a „zöld” csoportból az erősebb, „piros” csoportba, újoncnak számítunk, ehhez képest biztosan tartjuk helyünket a középmezőnyben. Sok erős csapat szerepel ebben a bajnokságban, meg kell becsülni az eredményeinket. Ha tudjuk hozni a fontos hazai meccseinket a közeljövőben, kicsit még feljebb léphetünk a tabellán.

– A szövetség honlapján „Női amatőr NB I. Piros” csoportként határozzák meg a bajnokságot. Valóban amatőr a csoport?

– Szó sincs erről! Nagyon kemény ellenfeleink vannak, több olyan csapat akad, amelynek játékosai az „A” csoportban is pályára léphetnek. A Sopron Baskethez hasonlóan például a Vasas vagy épp a PINKK Pécs együtteseiben is vannak olyan játékosok, akik mindkét csapatban szerepelnek. Színvonalas bajnokságról van szó, amelyben keményen kell küzdeni minden pontért.

– Milyen a Sportdarázs kapcsolata a Sopron Baskettel?

– Természetesen nagyon szoros a kötelék, hétről hétre egyeztetünk a nagycsapat szakmai stábjával. Három játékosunk van – Varga Kamilla, Varga Alíz és Varga Sára –, akik mindkét együttesben pályára léphetnek. Nálunk nyilván több lehetőséget kapnak, meghatározó a szereplésük egy-egy meccsünkön. A Sopron Basket aktuális mérkőzéseitől is függ, hogy mennyire tudnak nekünk segíteni a bajnoki találkozóinkon.

– Mi a célja a Sportdarázsnak hosszabb távon?

– A koncepció továbbra is az, hogy egyrészt lehetőséget adjunk komoly, felnőtt bajnokságban azoknak a játékosoknak, akik a Sopron Basketnél kevesebbet játszanak. Szintén játéklehetőséget biztosítunk az U18-as, legidősebb utánpótlás korosztályból kiöregedett kosarasoknak. Emellett kiemelt célunk, hogy a legtehetségesebb U16-os és U18-as fiatalok is kipróbálhassák magukat és edződjenek a felnőtt bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek