Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jótékonykodtak a futók
A rajt pillanatai – a Szent Orsolya-iskola elől indultak el a futók, akik 5,6 kilométeres belvárosi kört tettek meg Fotó: Griechisch Tamás

Idén negyedik alkalommal szervezték meg a Szent Patrik futást

Jótékonykodtak a futók

| Czetin Zoltán | Sport

Minden eddiginél nagyobb összeget, több mint 800 ezer forintot gyűjtött össze a Paddy Sportegyesület és a Rotary Club Sopron a vasárnapi Szent Patrik jótékonysági futáson.

Idén negyedik alkalommal szervezte meg a Szent Patrik jótékonysági futást a soproni Paddy Sportegyesület. A rendezők az esemény bevételét három súlyosan sérült soproni fiatal és családjuk részére ajánlották fel, a 480 résztvevő összesen 800 ezer forintot adott össze. A futók 5,6 kilométeres távot tettek meg a belvárosban, ezen kívül egy két és fél kilométeres sétát is szerveztek a családoknak. A rendezvényt idén egészségnap is színesítette, ahol például újraélesztési bemutatót, dietetikai előadást, véradást is tartottak.

– Jó érzés látni, amikor ennyi ember sportol közösen, és ha ehhez még segítő szándék is társul, az külön öröm – mondta a rajt előtt dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, aki maga is teljesítette a távot.

– Mi is meglepődtünk azon, hogy milyen sokan eljöttek a futásra, az pedig, hogy ilyen jelentős összeget sikerült összegyűjteni, újabb lendületet ad a munkánknak – tette hozzá Kincse Szabolcs, a Paddy Sport­egyesület elnöke. – Nagyon köszönöm a több tucatnyi önkéntes diáknak és felnőttnek, hogy segítette munkánkat!

Mint arról március 13-i lapunkban beszámoltunk, a Paddy Sportegyesület 2016-ban alakult azzal a céllal, hogy sporteseményeket (elsősorban futóversenyeket) szervezzen. A tavaszi Szent Patrik futás ötletét egy korábbi írországi kirándulásból merítették, a jótékonykodást pedig a kezdetektől fogva fontosnak tartották.

Az egyesület már most készül a következő futóeseményre, a 4. éjszakai futást július 27-én tartják Sopronban.

Kapcsolódó cikkek