Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jubileumi emlékverseny
A Széchenyi István atlétikai emlékversenyre több iskolát is hívtak a centenáriumi évben. Fotó: Németh Péter

„A mozgás örömét szerettük volna átadni a fiataloknak”

Jubileumi emlékverseny

| Munkatársunktól | Sport

Száz éve viseli „a legnagyobb magyar” nevét a Széchenyi-gimnázium. A centenáriumi évben a Széchenyi atlétikai emlékverseny is jelentősebb megmérettetés volt a korábbiaknál.

Az oktatási intézmény felvette a kapcsolatot a városi sportfelügyelettel, az emlékversenyt minden iskolában meghirdették, hogy minél több diák tiszteleghessen Széchenyi István emléke előtt.

– Nagyon komoly szervezőmunkát végeztünk két testnevelő tanár kollégámmal, Horváth Ádámmal és Koloszár Balázzsal – mondta Papp Katalin szervező, testnevelő tanár. – Különlegessé szerettük volna tenni a centenáriumi emlékversenyt, ezért is kerestük fel a város iskoláit. Három korcsoportban vártuk a diákok jelentkezését, a 13–14 évesek, 15–16 évesek, valamint a 17–18 esztendős gyerekek külön korcsoportokban versenyeztek. Természetesen a széchenyis diákok alkották a bázist, mintegy hetven tanulóval voltunk jelen az atlétikai megmérettetésen.


A fiatalok távolugrás, súlylökés, kislabdahajítás, 100, 800 és 1500 méteres síkfutás versenyszámokban mérhették össze tudásukat.

– Az idei évet egy különleges számmal is kiegészítettük: az úgynevezett svéd váltóban is megmérkőztek a diákok – tette hozzá Papp Katalin. – Ez azt jelenti, hogy a négy csapattag 400, 300, 200, majd 100 métert teljesített. Vegyes csapatok is indulhattak, fontos volt a verseny, de elsősorban a mozgás örömét szerettük volna átadni a fiataloknak, a cél az volt, hogy legyen egy szép, sportos délutánjuk.

A Széchenyi atlétikai emlékversenyt idén Nyikor Tivadar, a sportrendezvény ötletgazdája, a gimnázium nyugalmazott testnevelő tanára nyitotta meg. 

Kapcsolódó cikkek