Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Készül a Sopron Basket
Már készülnek a következő szezonra a Sopron Basket játékosai. Fotó: Németh Péter

Négy játékos a legjobb négyben végzett az olimpián

Készül a Sopron Basket

| Rázó László | Sport

Javában készül az új szezonra a Sopron Basket női kosárlabda-együttese. A csapat egyelőre nem teljes, hiszen az amerikai légiósok csak később csatlakoznak a kerethez.

Briann January, Gabby Williams, valamint a Tokióban olimpiai aranyérmet szerző Napheesa Collier nem tartózkodik még Sopronban. Ott van viszont az edzéseken Jelena Brooks és Nevena Jovanovic, akik Szerbia színeiben szintén szerepeltek az olimpiai játékokon. A csapatkapitány, Fegyverneky Zsófia és a francia középjátékos, Aby Gaye kis késéssel kapcsolódott be a közös munkába.

A keret fiatalabb generáció­jából többen is komoly sikert tudhatnak magukénak: Czukor Dalma a felnőtt válogatottban szerepelhetett, Varga Alíz és Varga Sára pedig az U20-as Challenger torna aranyérmesének mondhatja magát. Sitku Zsuzsanna tagja volt a magyarországi rendezésű U19-es világbajnokságon bronzérmet szerző válogatottnak.

A Sopron Basket felnőtt keretéhez további két tehetséges fiatal, Alexandra Erdélyiová és Laura Molnárová is csatlakozott, két kosaras – Határ Betti és Pfeiffer Virág – pedig sérülése utáni rehabilitációját végzi. A Sopron Basket augusztus végétől játssza első felkészülési mérkőzéseit.

Olimpiai sikerek

A Tokióban rendezett olimpiai játékok női kosárlabdaszámát az Egyesült Államok együttese nyerte, miután a fináléban a házigazda Japán nemzeti együttese ellen tudott diadalmaskodni – így Napheesa Collier olimpiai bajnokként csatlakozhat a Sopron Basket keretéhez. A soproni szurkolók a bronzmeccsen is szoríthattak három kosárlabdázóért: a francia csapat alapembere volt Gaby Williams, a szerb válogatottban pedig Jelena Brooks és Nevena Jovanovic nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A harmadik helyet végül a franciák nyerték meg, így összességében egy arany-, egy bronzérmes és két negyedik helyezett kosárlabdázó erősíti a Sopron Basket keretét a 2021/22-es szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.