Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Készülnek a boksz Eb-re
Sikeres csapat: az ifjúsági Énekes emlékversenyen a soproni Gyevát SE ökölvívói (b–j: Makai Bálint, Kovács Nikolett, Kiss Milán Rokko, Egresits Tamás vezetőedző, Lukács Boglárka, Stark Patrik).

Kovács Nikolett jó esélyekkel utazik a kontinensviadalra

Készülnek a boksz Eb-re

| Munkatársunktól | Sport

Kiválóan szerepeltek a március elején megrendezett ifjúsági Énekes emlékversenyen a soproni Gyevát SE ökölvívói. Kovács Nikolett, Kiss Milán Rokkó és Makai Bálint is aranyéremmel tért haza a megmérettetésről.

A budapesti versenyen a 18 éves Kovács Nikolett már stabil válogatott kerettagként indult, szereplése pedig favorithoz méltó volt: női 70 kilogrammos súlycsoportban az egész versenyen kiválóan öklözött, az emlékverseny döntőjében pedig gyakorlatilag leiskolázta ellenfelét. Ezzel Kovács Nikolett már ötszörös korosztályos bajnoknak mondhatja magát.

– Niki jelenleg a korosztálya legnagyobb tehetsége, már tavaly, akkor még 17 évesen bronzérmet szerzett az Énekes emlékversenyen – mondta Egresits Tamás, a Gyevát SE vezetőedzője. – Idén gyakorlatilag nem volt ellenfele, ami annak köszönhető, hogy rengeteget fejlődött, érettebben bokszol, tudatosan lép szorítóba, meglátja és ki is használja a kínálkozó lehetőségeket. Niki jó esélyekkel utazik az áprilisi Eb-re, nyilván sok múlik majd a sorsoláson is, de egy érmes helyezést mindenképpen várunk tőle.

Az ifjúsági Énekes emlékversenyen több fiatal soproni ökölvívó is komoly eredményt ért el: Lukács Boglárka az 57 kilogrammosok mezőnyében az elődöntőben a súlycsoport bajnokával szemben maradt alul, így bronzérmes lett. Érdekesség, hogy a fiúknál a 80 kilogrammos súlycsoport gyevátos döntőt hozott: Kiss Milán Rokko címvédőként állt szorítóba, és menetelt egészen a döntőig. A fináléban ellenfele Stark Patrik volt, aki első nagy versenyén vett részt, ennek ellenére végig küzdelemre késztette a válogatott versenyzőt. A bajnoki címet Kiss Milán Rokko szerezte meg, a nézőtérről pedig hangos taps jelezte, hogy jó mérkőzést láthatott a lelkes közönség.

A 75 kilogrammban Makai Bálint az UTE ökölvívója ellen szerzett győzelmet, így emlékezetes lett debütálása. Fontos még megemlíteni Galambos Viktóriát is, aki tavaly 60 kilogrammban junior korcsoportban ob ezüstérmes volt, idén viszont nem tudott részt venni az emlékversenyen.

– A két válogatott öklözőnknek nincs megállás, hiszen mindketten Eb-re készülnek – folytatta Egresits Tamás. – Kovács Nikolett az emlékversenyt követő héten Olaszországban, Assisi városában szerepelt egy nemzetközi tornán, amely a kontinenstorna előtt kiváló felmérés a számára. Kiss Milán Rokko előbb egy ír–lengyel–osztrák–magyar csapatbajnoki találkozón vesz részt március végén, majd Szerbia következik, ahol kialakul az Európa-bajnokság végleges kerete.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.