Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Készülnek a kosaras Tigrisek
A Tigrisek NB II-es csapatát rutinos játékosok és tehetséges fiatalok alkotják. Fotó: Németh Péter

Készülnek a kosaras Tigrisek

| Munkatársunktól | Sport

A felnőtt NB II-es bajnokságban dobogós helyet remélnek az idei szezonban a Soproni Tigrisek. Az egyesület utánpótláskorú fiataljai már augusztustól edzésbe álltak.

Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke elmondta: az NB II-es együttesnél komoly fegyvertény, hogy Balogh Gergely végre teljes munkát végezhet, a játékos–edző hónapokig nem tréningezhetett a Covid szövődményei miatt.

– Rendkívül tapasztalt, akár az NB I-et is megjárt kosarasok és tehetséges fiatalok alkotják az idei NB II-es keretünket, elvárás a felnőtt együttesünktől, hogy csoportjában az első három helyen végezzen – hangsúlyozta Nagy Tamás.

A Tigrisek az utánpótlásban az U11-től az U18-ig tíz versenyző korosztályos csapatot indítanak idén, emellett két előkészítő együttesük is van. Az alapozási időszak augusztusban kezdődött, amikor napi két és fél edzés várt a fiatalokra: a reggeli atlétika után legtöbbször úszást is beépítettek a felkészülési programba, délután pedig termi edzések következtek.

– Idén is megrendeztük a balatoni edzőtáborunkat, ahol minden nap kétszer két és fél órát tréningeztek a résztvevők – tette hozzá Nagy Tamás. – Vendégünk volt Patonay Imre, „Putesz” elsősorban a centerképzésben segítette a tehetséges kosarasainkat. Az U16-os csapatunk azért játszik selejtezőket ezekben a hetekben, hogy bejussunk az ország legjobb 16 csapatát felvonultató kiemelt bajnokságba.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.