Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Készülnek a Szolnok ellen
Az SKC a Zalaegerszeg elleni győzelemmel zárta az alapszakaszt, kis pihenő után következhet a Szolnok elleni párharc a rájátszásban. Fotó: Németh Péter

SKC: A Zalaegerszeg ellen a nagycsapat és az U20-as együttes is nyert

Készülnek a Szolnok ellen

| Rázó László | Sport

Nyolcadik helyen végzett az alapszakaszban a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata, így Kostas Flevarakis együttese a Szolnokkal csaphat össze a rájátszásban. A bajnoki döntőben szerepel az U20-as csapat is.

A Zalaegerszeg elleni, múlt hétvégi mérkőzésnek komoly tétje már nem volt, hiszen az előző fordulók eredményei alapján biztossá vált a csapat nyolcadik helyezése. Ennek ellenére a szakmai stáb komoly felkészülési meccsként tekintett a találkozóra, a csapat pedig valóban mindent megtett: látványos játékot nyújtva, száz fölötti dobott ponttal tudta legyőzni a szebb napokat látott ZTE együttesét. A játékosok közül ezúttal Jogéla Tauras emelkedett ki, a litván sportoló szinte alig hibázott dobást, végül meg sem állt harminc pontig és 41-es teljesítménymutatóig. A végeredmény: Sopron KC – Zalakerámia ZTE KK: 102–85.

– Kimondottan jó volt nézni a mai mérkőzést, rendkívül sajnálom, hogy ma sem lehettek velünk a szurkolóink – mondta Kostas Flevarakis vezetőedző. – Nagyon jó volt a csapatjátékunk, a 26 gólpassz önmagáért beszélt, és mindössze 8 labdát adtunk el. Mindent megteszünk majd a rájátszásban, remélem, addig mindenki egészséges marad.

Az SKC számára rövid szünet következik, a Szolnok elleni negyeddöntő első mérkőzése április 14-én lesz a Tisza-parti városban.

– Feszített tempóban zajlott az alapszakasz utolsó néhány hete, most kaptak három nap pihenőt a játékosok, aztán keményen készülünk a Szolnok ellen – mondta Bors Miklós másodedző. – Edzőpartnert is keresünk, mert nem szeretnénk úgy megkezdeni a rájátszást, hogy csak edzéseink voltak. Nagyon szeretnénk meglepetést okozni.

SKC U20: döntőben

A várakozásoknak megfelelően a bajnoki döntőben szerepelhet a Sopron KC U20-as csapata. Az együttes a nagycsapathoz hasonlóan a ZTE elleni győzelemmel zárta az alapszakaszt, amelyben a harmadik helyet szerezte meg.

– Már azt is tudjuk, hogy mely csapatokkal játsszunk a csoportmérkőzéses szakaszban: a Honvéd, a Debrecen és a Budafok lesz az ellenfelünk – tette hozzá Bors Miklós vezetőedző. – A csoportból az első kettő jut a négy közé, a továbbjutás egyfajta elvárás is a részemről, hiszen képesnek tartom a srácokat arra, hogy a legjobb négy közé kerüljünk. Áprilisban rendezték volna a tornát, de végül a halasztásról döntött a szövetség, így csak május végén léphetünk pályára a nyolcasdöntőben.

Kapcsolódó cikkek