Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Két mérkőzés, négy pont
A BKV Előre elleni hazai mérkőzésen 1–1-es döntetlent ért el az SC Sopron. Fotó: Németh Péter

SC Sopron: vasárnap 17 órakor Érden lép pályára a csapat

Két mérkőzés, négy pont

| Molnár Zoltán | Sport

Két bajnoki mérkőzésen is túl van az SC Sopron NB III-as csapata. Az elmúlt hét közepén a Balatonfüredi FC vendégeként győzött, majd hétvégén a BKV Előre csapatával játszott döntetlent.

A csapat Balatonfüreden végig magabiztosan játszva begyűjtötte a 3 pontot. A félidei 0–0 után, a mérkőzés 63. percében egy szögletet követő kavarodásból Kustor Noel talált a kapuba. A meccs vége felé még egy óriási helyzet adódott Kustor előtt, lövését azonban a hazai védők a gólvonalról kivágták. Így a mérkőzés 1–0-s soproni győzelemmel zárult. Külön megemlítendő, hogy az NB III-ban először lépett pályára Harangozó Csongor, az U19-es csapat játékosa.

A hétvégi BKV Előre elleni hazai mérkőzésen magabiztosan kezdett Weitner Ádám együttese, és már a 20. percben előnyhöz jutott, amikor is egy szabadrúgás után közvetlen közelről Pető Benjámin fejelte a labdát a kapuba. A második félidőben is sorra jöttek a helyzetek, valamint egy 11-est is rúghattak a soproniak, amivel lezárhatták volna a mérkőzést, ezek a lehetőségek azonban mind kimaradtak. Ezt aztán meg is büntette a BKV Előre, egy beadást követően közvetlen közelről sikerült egyenlítenie. A mérkőzés hajrájában már nem változott az állás, így maradt az 1–1-es végeredmény.

– Több hiányzónk is volt mindkét mérkőzésen, ennek ellenére értékes győzelmet arattunk Balatonfüreden, ehhez gratulálok a fiúknak! – értékelt Weitner Ádám. – A BKV Előre ellen viszont megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből, az ilyen mérkőzéseket sokkal előbb le kell zárni, rutintalanok voltunk.

A hétvégi fordulóban a bajnokság 8. helyén álló Érdi VSE együtteséhez látogat az SC Sopron. A két együttes őszi találkozóján 2–1-es soproni siker született. Az összecsapás vasárnap 17 órakor kezdődik az Érdi Sporttelep pályáján.

Az SC Sopron 8 fordulóval a vége előtt a 6. helyet foglalja el a tabellán. 

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.