Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kétfrontos küzdelem
Múlt héten hazai pályán ismét nyert a Sopron Basket a Pécs ellen, de sok pihenő nem maradt: csütörtökön már újra az Euroligában játszik a csapat. Fotó: Németh Péter

Sopron Basket: Koncentráltan kell játszani a meccseken

Kétfrontos küzdelem

| Munkatársunktól | Sport

Az Euroligában és a hazai bajnokságban is fontos mérkőzés vár a héten a Sopron Basket kosarasaira: csütörtökön a francia Basket Landes ellen játszanak Fegyvernekyék, vasárnap pedig a jó formát mutató Diósgyőr vendégeként lépnek pályára.

Múlt héten még csoportelsőként utaztak rangadóra Törökországba a Gáspár tanítványok, a meccset azonban kis különbséggel, de elveszítették. A végeredmény: Galatasaray – Sopron Basket: 67–61.

Hétvégén aztán hazai pályán a sereghajó PINKK-Pécsi 424-et fogadta a Sopron Basket. Néhányan pihenőt kaptak a meccsre, ez pedig lehetőséget adott a fiataloknak, akik éltek is vele: Varga Alíz 16 pontot dobott, Varga Sára 11 pontja mellett négy labdát is szerzett, de Molnárova és Sitku is hozzátett a hazai győzelemhez, amely természetesen egy percig sem forgott veszélyben. A végeredmény: Sopron Basket – PINKK-Pécsi 424: 92–41.

– Az Euroliga-mérkőzésen sajnos nem olyan szervezettséggel és koncentrációval kezdtük a meccset és a védekezést, mint ahogy azt elvárjuk – összegzett Gáspár Dávid vezetőedző. – Megzavart bennünket a Galatasaray védekezési stílusa, elvesztettük a ritmusunkat a támadásban. A török együttes jól játszott, kibillentett bennünket a komfortzónánkból. A hazai bajnokin nagy energiákkal kosaraztunk, mégis néha azt tapasztaltam, hogy enerváltabbak vagyunk. Védekezésben a kisegítések nem voltak jók mindig, támadásban nem olvastuk a védők mozgását, kevésbé voltunk kreatívak. Ezekről a problémákról beszélnünk kell, persze nem akarok telhetetlen lenni, összességében tetszett, amit a pécsiek ellen láttam.

A Sopron Basket újabb két rangadóval folytatja a hetet, csütörtökön este 6-tól a Basket Landest fogadja a csapat, majd vasárnap 16.30-tól a DVTK otthonában lép pályára.

– A Basket Landes ellen bizony javítanunk kell: mind szervezettségben, mind pedig koncentráltságban vissza kell térni ahhoz, amit korábban láttunk a csapattól a szezonban – mondta Laczka Miklós másodedző. – Ha mindez sikerül, meglehet az újabb győzelmünk az Euroligában. A DVTK jó formáját mi sem mutatja jobban, mint hogy csupán egy ponttal kapott ki a Szekszárd otthonában. Kemény meccsre készülünk Miskolcon, de bízom benne, hogy megőrizzük hibátlan bajnoki mérlegünket.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...