Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kezdődhet a döntő!
Koncentráltan játszott a bajnoki elődöntőben a Sopron Basket, mind a két meccsen 25 ponttal győzött a Szekszárd ellen a csapat. Fotó: Németh Péter

Sopron Basket: Szerdán dől el, hogy ki lesz az ellenfél

Kezdődhet a döntő!

| Munkatársunktól | Sport

A bajnoki döntőben játszhat a Sopron Basket, amely két nagyon magabiztos győzelemmel lépett túl a Szekszárdon az elődöntőben.

A csapat számára fontos momentum volt, hogy Jelena Brooks visszatért a társak közé, és vezéregyéniség is lett mindkét találkozón. A hazai meccs különlegessége volt, hogy az elődöntő első összecsapása előtt köszöntötték a 30 éve bajnoki címet szerzett, soproni női kosárlabdacsapatot. (Az első aranyéremről lapunkban is megemlékeztünk: Sopronba ért az aranyvonat, Soproni Téma, 2023. március 29.)

A közönség felfokozott hangulatban várta a találkozót, amelyen azonban az izgalmak elmaradtak, 25 ponttal győzött a Sopron Basket.

Hétfőn délután rendezték a második mérkőzést Szekszárdon. A hazai csapat azonban ezt az összecsapást sem tudta izgalmassá tenni, a tolnaiak mindössze 42 pontot dobtak a meccsen, amelyen végül ismét pontosan 25 ponttal győzött a Sopron Basket, így pedig a bajnoki döntőbe került. A másik ágon a Győr és a DVTK összecsapása 1–1-re áll, szerda este dől el, hogy melyik együttes ellen játssza a bajnoki döntőt a Sopron.

– Nagyon koncentráltak voltunk a bajnoki elődöntőben, jól működött a védekezésünk, de támadásban is magunkra találtunk. Gratulálok a játékosaimnak! Két meccs alatt le tudtuk zárni a párharcot, így több idő lesz a pihenésre, regenerálódásra, ami nagyon fontos a döntő mérkőzései előtt – nyilatkozta Gáspár Dávid vezetőedző.

A bajnokidöntő-sorozat az egyik fél három győzelméig tart, és április 15-én, szombaton délután kezdődik. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek