Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kick-box: dupla vb-diadal
A vb-győztesek és edzőjük (b–j): Fodróczy Bálint, Bugyik György, valamint Polgár Dávid.

Kick-box: dupla vb-diadal

| Munkatársunktól | Sport

Két soproni fiatal is junior világbajnoki címet szerzett kick-boxban: a 17 éves Polgár Dávid a 81 kilogrammosok között, míg a szintén 17 éves Fodróczy Bálint a 75 kilogrammos súlycsoportban nem talált legyőzőre.

A WFC szervezet által szervezett világbajnokságot Milánóban rendezték, mindkét soproni fiatal a kick-box K1 szakágában lépett szorítóba.

– A világ minden pontjáról érkeztek résztvevők az olaszországi vb-re, mintegy háromszáz felnőtt és utánpótlás versenyző szerepelt – mondta Babos Zoltán, a Növényi Sportakadémia Sopron elnöke. – A két fiatalunk a Magyarországon rendezett megmérettetések, bajnokságok és kupák eredményei alapján kvalifikálhatta magát a versenyre. Eredményük önmagáért beszél, hiszen mindketten világbajnoki övvel térhettek haza.


Polgár Dávid egy éve csatlakozott a Növényi Sportakadémiához, azóta több hazai tornát és Európa Kupát is nyert, ezt a teljesítményt koronázta meg most a junior világbajnoki elsőséggel. Az elődöntőben olasz, a döntőben pedig moldáv ellenfelet győzött le technikai KO-val.

Fodróczy Bálint három éve tartozik a sportakadémia kötelékébe, ez a vb-cím volt az első komolyabb sikere. ­Babos Zoltán szerint nála most érett be az eddigi edzésmunka gyümölcse.


– 9 éve működünk, számos nemzetközi, hazai sikert könyvelhettünk már el különféle sportágakban – tette hozzá Babos Zoltán. – A két fiú nagyon kitett magáért, büszkék lehetünk rájuk, nemcsak Sopronban, hanem az egész országban. Mostantól igazi példaképnek számítanak, hiszen a sikerük a többieknek is motiváló lehet, láthatják, hogy a kemény edzéseknek meglesz az eredménye. Kiemelem Bugyik György edző munkáját, mindkét junior világbajnokunknak ő a trénere.

A Növényi Sportakadémia elnöke hozzátette: fontos, hogy a két fiatal sérülések nélkül tudta megvívni a mérkőzéseket.


Kapcsolódó cikkek