Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kihasználják a szünetet
A Sopron Basket a Cegléd ellen nagy különbségű győzelmet aratott. Fotó: Németh Péter

Sopron Basket: Továbbra is veretlen a csapat a bajnokságban

Kihasználják a szünetet

| Munkatársunktól | Sport

Igyekeznek minél inkább formában tartani a Sopron Basket kosárlabdázóit, Shey Peddy pedig jobban megismerheti a csapat játékrendszerét – erre használná fel a szakmai stáb a bajnoki szünetet.

A soproni együttes az Euroligában a Fenerbahce otthonában szenvedte el első vereségét. A találkozó komoly török fölényt hozott, pozitívum soproni szempontból, hogy visszatérhetett a pályára Jelena Brooks. A végeredmény: Fenerbahce – Sopron Basket: 73–47.

A bajnokságban aztán már egészen más sebességre kapcsolt a Sopron Basket: a Cegléd elleni mérkőzésen Brooks 17, Peddy 18 pontot szerzett. A Cegléd a 2. negyedben mindössze 8 pontot tudott dobni, ez a hazaiak védekezését dicséri. Sok kérdés nem maradt a második félidőre, a soproniak végül harminchat ponttal tudtak győzni. A végeredmény: Sopron Basket – VBW CEKK Cegléd: 92–56.

– A Fenerbahce keményen és jól játszott, semmi esélyt nem adtak arra, hogy megtaláljuk a játékunk ritmusát – összegzett Gáspár Dávid vezetőedző. – A mérkőzés jelzés is volt számunkra, hiszen megtudhattuk, miben kell még fejlődnünk. A bajnokin elégedett voltam a csapat teljesítményével, megtiszteltük az ellenfelünket azzal, hogy a legjobbunkat nyújtottuk, sikerült koncentráltságban és energiabefektetés terén magasabb szinten lenni, mint az Euroliga-mérkőzésen.

A Sopron Basket kedden este a Dynamo Kurszk együttesével csapott össze, a mérkőzés lapzártánk után ért véget. A meccs után válogatott szünet következik, ezt igyekszik minél jobban kihasználni a soproni csapat.

– Azért azt tudni kell, hogy nemcsak magyar, hanem szerb és francia válogatottjaink is vannak, ők szintén nemzeti együttesükhöz utaznak ezekben a napokban – mondta Laczka Miklós másodedző. – A bajnoki szünetet ezzel együtt szeretnénk minél jobban kihasználni, Shey Peddy nem olyan rég csatlakozott hozzánk, ő jobban megismerheti a játékrendszerünket. Pihenő is jár a kosarasainknak, ami kiemelten fontos ebben a rendkívül megterhelő időszakban. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek