Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kihirdette jövő évi keretét a Sopron Basket

Az új játékosok névsora

Kihirdette jövő évi keretét a Sopron Basket

| Sport

Emlékezetes estével zárta az idei évet a Sopron Basket. A Novomatic-aréna ünneplőbe öltözött, itt jelentették be a csapat 2022–2023-as keretét is.

A szombati rendezvényen elsőként Czukor Dalmával és Varga Alízzal beszélgetett Major Mihály. Mindketten meséltek arról az útról, amelyet megtettek.

A színpadon Gáspár Dávid váltotta az ifjú titánokat, aki betekintést adott a szurkolóknak a szakmai videóelemzések izgalmas világába. Fegyverneky Zsófia és Jelena ­Brooks a csapat nemzetközi meneteléséről mesélt, majd Török Zoltán ügyvezető osztotta meg személyes érzéseit, gondolatait a résztvevőkkel.

Az est végén ismertették a csapat jövő évi keretét. Török Zoltán megköszönte a távozók – Briann January, Gabby ­Williams, ­Nevena Jovanovic, Stefanie Dolson, ­Varga Sára – áldozatos munkáját. Új érkezők lesznek Sopronban: Vandersloot Courtney irányító, aki 2017-ben a magyar válogatott színeiben is játszott. A kettes posztra egy kiváló védő, a 28 éves Brittney Sykes jön Sopronba. A klub hagyományaihoz illeszkedve tér vissza szülővárosába Böröndy Vivien. A hármas posztra az ír útlevéllel rendelkező ­Alice Kunek érkezik, aki a méltán híres ausztrál sportiskola neveltje. Az ötös poszton is egy visszatérőt üdvözölhetünk: a 18 éves Dragana Stankovic érkezik Sopronba. Az új játékosok névsorát egy mindössze 22 éves center: Eziyoda „Ezi” Magbegor zárja. A vezetőedző Gáspár Dávid, a másodedző Laczka Miklós marad.

Azzal kapcsolatosan, hogy merre tovább, az ügyvezető Nagy-Lackó Balázs régészt, publicistát idézte: „Aki azt mondja, hogy a csúcson kell abbahagyni, az még biztosan nem mászott hegyeket.”.

Ez a mondat lehet a csapat jövő évi mottója.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.