Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kihívás napja: 15 perc mozgás
A Várkerületen a Roth- és a Lippai-iskola diákjait Mester Gyöngyi aerobik-spartan tréner mozgatta meg. Fotó: Pluzsik Tamás

Egészséges életmód: a városban több helyszínen háromezren sportoltak

Kihívás napja: 15 perc mozgás

| Pluzsik Tamás | Sport

A kihívás napja arról szól, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. A soproniak ezúttal is kitettek magukért.

Sopron is csatlakozott a kihívás napjához: a múlt héten ebből az alkalomból közel háromezren kosárlabdáztak, fociztak, úsztak, atletizáltak, vettek részt aerobikedzésen, és még sorolhatnánk a sportágakat. Ezzel a teljesítménnyel városunk az ötvenezer fő feletti lélekszámmal rendelkező települések rangsorában az előkelő ötödik helyen végzett.

– A kihívás napjának az a célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz, korosztálytól függetlenül inspirálója legyen egy olyan életmódnak, amelynek természetes része a mozgás, a sport, ezért csatlakozott városunk is ehhez az országos eseményhez – tudtuk meg Csiszár Szabolcstól, a polgármesteri hivatal sportfelügyeleti csoportjának vezetőjétől, aki szervezője volt a különböző helyszíneken zajló tömegsporteseményeknek.

A verseny eldöntéséhez éjféltől este 9 óráig folyamatosan számolják, hogy hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

Az év egyik legnépszerűbb lakossági sporteseménye a kihívás napja, mely 35 évvel ezelőtt Kanadából indult, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. Hazánk 1991-ben csatlakozott a versenysorozathoz, melyet rendszerint május utolsó napjaiban rendeznek meg országszerte.

Kapcsolódó cikkek