Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kirobbanó formában
Az SC Sopron játékosai az ellenfél minden kezdeményezését blokkolták a hétvégi meccsen Fotó: Pluzsik Tamás

Az SC Sopron játékosa, Honyák Máté vezeti a megyei góllövőlistát

Kirobbanó formában

| Páder Vilmos | Sport

Az őszi bajnokság utolsó hazai mérkőzésén gólzáporos győzelemmel búcsúzott hálás közönségétől az SC Sopron. A SFAC legénysége ismét megbotlott, de az SVSE is csúszik lejjebb a tabellán.

Megyei I. osztály

SC Sopron – Üstökös FC-Bácsa: 5–0 

Nagy erővel kezdett a Sopron, már a második percben a kapufa mentette meg a góltól a vendégeket. A hazaiak rendkívül gyors és agresszív focit játszva szinte bedarálták ellenfelüket. Holzmann Patrik vezényletével és Purt Patrik mesterhármasával megérdemelt győzelmet arattak. A jó talajú pályán sportszerű találkozót és látványos gólokat láthattak a zord időben kilátogató szurkolók.

A megyei góllövőlistát a soproni Honyák Máté tizenöt góllal vezeti.

Pannonhalma–SFAC: 3–1

A SFAC mérlege: 14 mérkőzés, 14 vereség, 5 rúgott, 68 kapott gól, 0 pont.

Megyei II. osztály

SVSE–Fertőszentmiklós: 1–2

A hazaiakat nagyon megtizedelte a sok sérülés, kulcsjátékosaik hiányát mutatja az eredmény is. Jelenleg többre nem képes az együttes, csodák pedig nincsenek a fociban.

Megyei III. osztály

A balfi legények az elmúlt fordulóban szabadnaposak voltak, ennek ellenére magabiztosan tartják harmadik helyüket a tabellán.

Megyei öregfiúk-bajnokság

Szany – SC Sopron: 5–4

Az élmezőnyben nagyon szorosan követik egymást a csapatok, a soproniak hármas holtversenyben állnak a második helyen. A jobb eredmény érdekében a hátralévő két fordulóban rendezniük kellene soraikat, mert a sok „ász” játékos még nem alkot egységes csapatot.

Női bajnokság

Az NB II-es női bajnokság következő játéknapja november 17-én lesz. Az SC Sopron felnőtt együttese Csepelre látogat, s egy jó eredmény elérése esetén stabilizálná helyét a középmezőnyben.

MLSZ U17 NB III. északnyugati csoport

Gyirmót SE – SC Sopron: 1–6

A soproni fiatalok a Sárvár és a szombathelyi Haladás előtt stabilan vezetik a bajnokságot. Fodróczy Péter tizenkét góljával a góllövőlista második helyezettje. 

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...